STERADINE 4 mg/4 ml IV inf. için kon.çöz.içeren 10 ampül Uyarılar

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Steradine uyarılar, Steradine zararları, Steradine önlemler, Steradine riskler, Steradine yan etkisi, Steradine alerji, Steradine alkol, Steradine hamileler, Steradine emzirme, Steradine araç kullanımı, Steradine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Kardiyovasküler sistem:

Alfa-agonist özelliklerinden dolayı, hipertansiyondan sakınmak için, norepinefrin infüze edileceği zaman, kan basıncı ve akış hızı uygulama süresince istenen kan basıncı elde edilinceye kadar sık sık kontrol edilmelidir. Kan hacminin düşüşünden sakınmak için, norepinefrin sadece uygun kan hacim replasmanlarıyla birlikte kullanılmalıdır. Bunlar tedavinin sonunda hipotansiyonu indükleyebilir ve vazokonstiriksiyon veya vasküler obstrüksiyona neden olabilir.

Kan:

Oksijen eksikliği veya kan karbonik gazlarının aşırı konsantrasyonlarında, STERADİN kullanımı kardiyak ritm bozukluklarına (nabzın hızlanması veya kalbin koordine olmayan ve

efektif olmayan kontaksiyonları) neden olabileceğinden STERADİN doktor kararı olmadan kullanılmamalıdır.

Ekstravazasyon:

Noradrenalin ciddi bir doku tahriş edicisidir ve sadece çok seyreltilmiş çözeltileri kullanılmalıdır. Eğer mümkünse geniş bir venin içine merkezi olarak infüze edilmelidir ve ekstravazasyondan kaçınmak için dikkat edilmelidir.

Hipertroidizm, diyabet, dar açılı glokom ve prostat hipertrofı sinde dikkatli kullanılmalıdır.

STERADİN yardımcı madde olarak sodyum metabisülfıt içerir, bu ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonlarına ve bronkospazma neden olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

STERADiN'in araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi yoktur.