STAGE 20 mg 28 film tablet {8699514090502} Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stage dozu, Stage dozaj, Stage doz aşımı, Stage uygulama, Stage kullanım şekli, Stage kullanımı, Stage kullanım süresi, Stage açmı tokmu, Stage nedir, Stage ne için kullanılır, Stage nasıl kullanılır, Stage faydaları, Stage etkileri, Stage günde kaç kez, Stage sabah mı akşam mı, Stage fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

STAGE ile tedaviye başlamadan önce hastaya, tedavi süresince de devam etmesi gereken standart kolesterol düşürücü diyet uygulanmalıdır. STAGE dozu, mevcut kılavuzlar esas alınarak, tedavinin amacına ve hastanın yanıtına göre ayarlanmalıdır.

Rosuvastatin'in tavsiye edilen başlangıç dozu statine yeni başlayan hastalarda oral olarak, günde tek doz 5 mg'dır. Başka bir HMG-CoA redüktaz inhibitöründen STAGE tedavisine geçilen hastalarda tavsiye edilen başlangıç dozu oral olarak günde tek doz 5 veya 10 mg'dır. Gerekirse 4 hafta sonra doz bir sonraki doz seviyesine ayarlanabilir.

Uygulama şekli:

STAGE, günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayrı olarak alınabilir.

5 mg'lık doz, 10 mg çentikli tabletin bölünmesiyle alınabilir.

STAGE, günün herhangi bir saatinde, aç veya tok karnına alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği olanlarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda STAGE'in tüm dozları kontrendikedir. Orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi<60 ml/dak) başlangıç dozu olarak 5 mg önerilir. 40 mg doz, orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir. Ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda, STAGE'in tüm dozları kontrendikedir.

Karaciğer yetmezliği:

Child-Pugh puanı 7 ve altındaki hastalarda rosuvastatin'in sistemik yararlanımında bir artış olmamıştır. Ancak Child-Pugh puanı 8 ve 9 olanlarda sistemik yararlanım arttığı gözlenmiştir. Bu hastaların böbrek fonksiyonları değerlendirilmelidir. Child-Pugh puanı 9 ve daha fazla olan hastalarla ilgili deneyim yoktur. STAGE, aktif karaciğer hastalığı olanlarda kontrendikedir.

Pediyatrik popülasyon:

STAGE 'in çocuklar üzerindeki etkinliği ve güvenliliği belirlenmemiştir.

Deneyimler, homozigot ailesel hiperkolesterolemili az sayıda çocuk (8 yaş ve üzeri) üzerinde yapılan çalışmalarla sınırlıdır. Bu nedenle çocuklarda kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

70 yaşından büyük hastalarda 5 mg rosuvastatin başlangıç dozu olarak önerilir.

Yaşa göre başka bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Irk:

Asya kökenli (Japon, Çinli, Filipinli, Vietnamlı ve Koreli) hastalarda sistemik yararlanım arttığı gözlenmiştir. Asya kökenli hastalarda başlangıç dozu olarak 5 mg önerilir. 40 mg doz, Asya kökenli hastalarda kontrendikedir.

Miyopatiye yatkınlığı olan hastalar:

Miyopatiye karşı duyarlı hale getirebilecek faktörleri olan hastalarda başlangıç dozu olarak 5 mg önerilir. 40 mg bu tip hastaların bazılarında kontrendikedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının spesifik bir tedavisi yoktur. Doz aşımı durumunda semptomatik tedavi uygulanmalı, gerekli destekleyici önlemler alınmalıdır.