SPESTA 35 mg 4 film tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Spesta gebelik kategorisi C'dir. Spesta hamilelik kategorisi, Spesta gebelik kategorisi, Spesta emzirme, Spesta anne sütüne geçer mi, Spesta laktasyon, Spesta hamilelerde kullanımı, Spesta ve bebek, Spesta kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hamile kadınlarda SPESTA’nın yeterli ve iyi kontrollü çalışması yoktur. Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınların SPESTA alırken hamile kalmamaları tavsiye edilir. Eğer SPESTA’nın anne ve fetüse potansiyel yararı potansiyel riskinden fazlaysa SPESTA hamilelik sırasında kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir.
İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Risedronat’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

SPESTA gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Risedronatm insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, risedronatm sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durduramayacağına ya da SPESTA tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve SPESTA tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite