SEROL 250 mg/5 ml oral süspansiyon için kuru toz 100 ml Gebelik

Pharmavision Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kolez gebelik kategorisi B'dir. Kolez hamilelik kategorisi, Kolez gebelik kategorisi, Kolez emzirme, Kolez anne sütüne geçer mi, Kolez laktasyon, Kolez hamilelerde kullanımı, Kolez ve bebek, Kolez kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Kolez; Primer hiperkolesterolemi. Monoterapi: Statin tedavisi uygun olmayan veya statin tedavisini tolere edemeyen primer (heterozigot ailesel veya ailesel olmayan) hiperkolesterolemili hastalarda, yükselmiş olan total-K, LDL-K ve ApoB'yi düşürmek için diyete ek olarak monoterapi şeklinde etkilidir. HMG-CoA redüktaz inhibitörleri ile kombine tedavi: Kolez, tek başına statin tedavisi ile kontrol altına alınamayan primer (heterozigot ailesel veya ailesel olmayan) hiperkolesterolemili hastalarda, yükselmiş olan total-K, LDL-K ve Apo B'yi düşürmek için diyete ek olarak bir HMG-CoA redüktaz inhibitörü (statin) ile birlikte kombinasyon şeklinde etkilidir. Homozigot ailesel hiperkolesterolemi (HoFH): Kolez, homozigot ailesel hiperkolesterolemili hastalarda diyete ek olarak statinlerle kombine şekilde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Lipid Metabolizması İlaçları > Yağ Metabolizması İlaçları > Diğerleri > Ezetimib

ATC Kodu

J01DC10

Etkin Madde

Sefprozil

Barkodu

8699526000247

Satış Fiyatı

78.79 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

17

Alternatif İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Antibiyotik

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Sefprozil için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir (bkz. bölüm 5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri). Fare, sıçan vetavşanlarda yapılan üreme çalışmalarında, en yüksek günlük insan dozunun (1000 mg)sırasıyla 0.8, 8.5 ve 18.5 katı dozlarda sefprozil monohidratın fetusa zararlı etkisikaydedilmemiştir. Gebe kadınlar üzerinde yapılan yeterli ve iyi kontrollü çalışmalarbulunmamaktadır.

Hayvanlardaki üreme çalışmaları ilacın insanlardaki yanıtını tam olarak öngöremediğinden, bu ilaç kesinlikle gerekmedikçe gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

SEROL gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Sefprozil dozunun % 0,3’ünden daha azı anne sütü ile atılmaktadır (süte geçmektedir).

Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da SEROL tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve SEROLtedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Sefprozil hayvanlardaki üreme toksisitesi çalışmalarında fertiliteyi azaltmamıştır (bkz; bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).