VOGAST 30 mg 14 mikropellet kapsül Gebelik

Farmalas Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Parol Cold gebelik kategorisi B'dir. Parol Cold hamilelik kategorisi, Parol Cold gebelik kategorisi, Parol Cold emzirme, Parol Cold anne sütüne geçer mi, Parol Cold laktasyon, Parol Cold hamilelerde kullanımı, Parol Cold ve bebek, Parol Cold kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Soğuk algınlığı üst solunum yolu enfeksiyonları ve akut kronik sinüzitte oluşan ağrı, ateş, halsizlik Kırıklık, nezle, burun akıntısı, burun ve sinüs konjestiyonu ve yüzde dolgunluk hissi gibi belirtilerin semptomatik tedavisinde kullanılı. soğuk algınlığı etkilerinin ortadn kaldırılmasında kullanılır.

İlaç Sınıfı

Solunum Sistemi > Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları > Diğer Soğuk Algınlığı Kombinasyonları

ATC Kodu

R05X

Etkin Madde

Parasetamol 325 mg , Fenilpropanolamin Hcl 12.5 mg

Barkodu

8699560150106

Geri Ödeme Kodu

A05963

Satış Fiyatı

3.53 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Sağlık Konuları

Balgam Çıkartıcı , Öksürük Giderici , Gripte Semptomatik Tedavi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFAI

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ADD

Eşd. ilaç grubu

E035A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Lansoprazol için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda etkin doğum kontrolü uygulanmasına gerek yoktur.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlarda yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Lansoprazolün hayvan çalışmalarında fetusa teratojenik etkisi gösterilmemiştir. Hayvan üreme çalışmaları her zaman insandaki cevabı yansıtmayacağından, lansoprazol gebelikte ancak açıkça gerekirse uygulanmalıdır.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Lansoprazol ve metabolitlerinin deney hayvanlarında anne sütüne geçtiği saptanmıştır ancak insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilacın anne sütüne geçtiği bilindiğinden, anne sütü alan bebeklerde ciddi yan etkiye yol açma potansiyeli ve hayvan çalışmalarında karsinojenite potansiyeline sahip olduğu saptandığından,ilacın anne için önemi de düşünülerek;emziren annelerde emzirmenin mi,yoksa tedavinin mi kesileceğine karar verilmelidir.

Üreme yeteneği /Fertilite

Lansoprazolün, 150 mg/kg/gün oral dozlarda (vücut yüzey alanına göre önerilen insan dozunun 40 katı) uygulandığı dişi ve erkek sıçanlarda fertilite ve üreme performansı üzerine bir etkisi görülmemiştir.