SINTOPOZID 100 mg/5 ml kon. infüzyonluk çözelti 1 flakon Gebelik

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sintopozid gebelik kategorisi D'dir. Sintopozid hamilelik kategorisi, Sintopozid gebelik kategorisi, Sintopozid emzirme, Sintopozid anne sütüne geçer mi, Sintopozid laktasyon, Sintopozid hamilelerde kullanımı, Sintopozid ve bebek, Sintopozid kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: D Genel tavsiye

SİNTOPOZİD hamile ve emziren annelere uygulanmamalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara hamile kalmaktan kaçınmaları önerilmelidir. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve erkekler tedavi süresi boyunca ve tedaviden sonraki 6 ay içinde etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanmalıdır. Eğer bir hasta etoposid tedavisini takiben çocuk sahibi olmayı planlıyorsa mutlaka genetik yönden bir uzmana danışması önerilir.

Gebelik dönemi

Etoposid farelerde ve sıçanlarda, klinik olarak uygulanan dozlara eşdeğer dozlarda teratojeniktir. Hamile kadınlarda kullanımı sırasında güvenliliği ortaya koyulmamıştır, gebelikte kullanımı ile ilgili yeterli ve kontrollü çalışmalar yoktur.

SİNTOPOZİD gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Gebe kadınlara verilirken dikkatli olunmalıdır (5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri
bölümüne bakınız).

Laktasyon dönemi

SİNTOPOZİD emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği (fertilite)