SINTAB 40 mg 28 tablet Kontrendikasyonları

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sintab Kontrendikasyonları, Sintab Sakıncaları, Sintab etkileri, Sintab alerji, Sintab kullanım alanları, Sintab zararları, Sintab belirtileri, Sintab kullanım süresi, Sintab kullanım şekli, Sintab etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Etkin madde veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir (Bkz. Bolum 6.1).

Monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOD

Sitalopram, günde 10 mg üzeri selejilinin de dahil olduğu bir MAOl ile beraber kullanılmamalıdır. Geri dönüşümsüz bir MAOI ile tedaviye son verildikten 14 gün sonrasınakadar veya geri dönüşümlü bir MAOI ile tedaviye son verildikten sonra bu ilacın kullanmatalimatında belirtilen zaman sonuna kadar sitalopram verilmemelidir. MAOI’Ier ile tedaviye,sitalopram tedavisine son verildikten 7 gün sonra başlanabilir (Bkz. Bölüm 4.5)

Kan basıncının yakından gözlenmesi ve İzlenmesi için yeterli imkanın olmadığı durumlarda, sitalopramm linezolid ile birlikte kullanılması kontrendikedir.

Pimozid ile birlikte kullanılması kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.5).

Sitalopram, bilinen uzamış QT aralığı veya konjenital uzamış QT sendromu olan hastalarda kontrendikedir.

Sitalopramm QT aralığım uzattığı bilinen diğer tıbbi ürünler ile kullanımı kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.5).

Film tabletler laktoz granül içermektedir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.