SINOPRYL 10 mg 30 tablet Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Crinone gebelik kategorisi D'dir. Crinone hamilelik kategorisi, Crinone gebelik kategorisi, Crinone emzirme, Crinone anne sütüne geçer mi, Crinone laktasyon, Crinone hamilelerde kullanımı, Crinone ve bebek, Crinone kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Crinone Jel; - Olası hormonal dengesizliğe bağlı bozukluklar Premenstrual sendroma bağlı rahim krampları ve anormal / ağrılı kasılmalar. o Organik patoloji yokluğunda disfonksiyonel rahim kanaması o Estrojen tedavisi görenlerde sekonder amenore - Estrojen replasman uygulamalarında ek tedavi - İnfertilite tedavisi Progesteron eksikliği dokümante edilmiş veya progesteron eksikliğinden şüphelenilen kadınlarda, Yardımcı Üreme Teknikleri (ART) uygulamalarının bir bölümü olarak progesteron takviyesi veya progesteron replasmanı.

İlaç Sınıfı

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > Cinsiyet Hormonları ve Genital Sistem > PROGESTERONLAR > Pregnen Türevleri > Progesteron

ATC Kodu

C09AA03

Etkin Madde

Lisinopril 10 mg

Barkodu

8699502012530

Geri Ödeme Kodu

A07306

Satış Fiyatı

108.8 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Sağlık Konuları

Kalp Yetmezliği , Diyabetik Nefropati , Yüksek Tansiyon , Kalp Krizi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFBM

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E036B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: 1. trimester için C, 2. ve 3. trimester için D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü/Kontrasepsiyon

ADE inhibitörü tedavisine devam edilmesi gerekli görülmedikçe, gebe kalmayı planlayan hastalar, gebelikte kullanım için kanıtlanmış bir güvenlilik profiline sahip alternatifantihipertansif tedavisine geçirilmelidir.

Gebelik dönemi

Gebeliğin ilk trimesterinde ADE inhibitörlerinin kullanımı önerilmez (Bkz. Bölüm 4.4). Gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde ADE inhibitörlerinin kullanımı kontrendikedir(Bkz. Bölüm 4.3 ve 4.4).

Gebeliğin ilk trimesterinde ADE inhibitörlerine maruziyeti takiben oluşan teratojenite riskine ilişkin epidemiyolojik kanıtlar kesin olmamakla birlikte, riskte küçük bir artışolasılık dışı bırakılamaz.

Gebelik teşhisi konulduğunda, ADE inhibitörü ile tedavi derhal kesilmeli ve uygunsa, alternatif bir tedaviye başlanmalıdır.

Gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde ADE inhibitörlerine maruziyetin insan fetotoksisitesini (azalmış renal fonksiyon, oligohidramnioz, kafatası kemikleşmesindegecikme) ve neonatal toksisiteyi (renal yetmezlik, hipotansiyon, hiperkalemi) indüklediğibilinmektedir (Bkz. Bölüm 5.3). Gebeliğin ikinci trimesterinden itibaren ADE inhibitörünemaruziyet olması durumunda, renal fonksiyon kontrolü ve kranial ultrason incelemesiönerilir.

Anneleri ADE inhibitörü kullanmış olan bebeklerin hipotansiyon, oligüri ve hiperkalemi açısından yakından izlenmesi gereklidir (Bkz. Bölüm 4.3 ve 4.4). Plasentayı geçen lisinopril,peritoneal diyaliz ile yeni doğan bebeğin dolaşımından atılarak bir miktar klinik faydasağlar ve teorik olarak kan değişimi ile uzaklaştırılabilir.

Laktasyon dönemi

Lisinopril tabletin emzirme sırasında kullanımına dair bilgi olmadığı için, bu dönemde kullanılması önerilmez; özellikle yeni doğan bir bebeği ya da prematüre bir bebeğiemzirirken, emzirme döneminde daha iyi bir güvenlilik profiline sahip olduğu kanıtlanmışalternatif tedaviler tercih edilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Veri bulunmamaktadır.