VENTOLIN NEBULES 2.5ml 20 doz Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Concerta gebelik kategorisi C'dir. Concerta hamilelik kategorisi, Concerta gebelik kategorisi, Concerta emzirme, Concerta anne sütüne geçer mi, Concerta laktasyon, Concerta hamilelerde kullanımı, Concerta ve bebek, Concerta kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Concerta 36 mg; 6 yaş üzerindeki çocuklarda ve adolesanlarda (ergenlerde) diğer tedaviler tek başına yetersiz olduğunda, kapsamlı bir tedavi programının parçası olarak Dikkat Eksikliği-Hiperaktivite Bozukluğu'nun (DEHB) tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Metilfenidat Hidroklorür > Psikoanaleptikler > Psikostimülan İlaçlar > Santral Etkili Sempatomimetikler > Metilfenidat Hidroklorür

ATC Kodu

N06BA04

Etkin Madde

Metilfenidat Hcl 36 mg

Barkodu

8699522521494

Geri Ödeme Kodu

A08329

Satış Fiyatı

11.87 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

87

Alternatif İlaç Sayısı

32

Sağlık Konuları

Astım

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFNL

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

RGP

Eşd. ilaç grubu

E052G

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda salbutamol kullanımıyla ilgili herhangi bir veri yoktur.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelikte ilaç kullanımı ancak anneye sağlaması beklenen yararı, fötusa olan olası riskten fazla ise düşünülmelidir. Kesin gerekli olmadıkça hamilelik sırasında kullanılmamalıdır. Dünya genelindeki pazarlama deneyimleri süresince, salbutamol ile tedavi edilen hastalann bebeklerinde yarık damak ve kol/bacak kusurları dahil çeşitli konjenital anomaliler bildirilmiştir. Bazı anneler gebelikleri boyunca bir çok ilaç kullanmıştı.

Bu kusurlarda tutarlı bir patem görülmediği ve konjenital anomaliler için bazal oran %2-3 olduğu için, salbutamol kullanımı ile aralannda bir bağlantı kurulamamıştır.

Laktasyon dönemi

Salbutamol muhtemelen anne sütüne geçtiğinden beklenen yararlan herhangi bir potansiyel riskini dengelemedikçe emziren annelerde kullanımı tavsiye edilmez. Anne sütündeki salbutamolün yenidoğana zararlı bir etkisinin olup olmadığı bilinmemektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite