SILVADIAZIN 40 gr krem Uyarılar

Toprak Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Silvadiazin uyarılar, Silvadiazin zararları, Silvadiazin önlemler, Silvadiazin riskler, Silvadiazin yan etkisi, Silvadiazin alerji, Silvadiazin alkol, Silvadiazin hamileler, Silvadiazin emzirme, Silvadiazin araç kullanımı, Silvadiazin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Gümüş sulfadiazin kullanıp, aşırı duyarlılık gösteren hastalar bu ilacı çok dikkatli kullanmalıdır. Silvadiazin Krem ile diğer sulfonamidler arasında çapraz aşırı duyarlılık potansiyeli vardır. Tedaviden dolayı alerjik reaksiyonlar görülmesi halinde, ilaç kesilmelidir. Ancak klinik olarak mantar süperenfeksiyon insidansı çok düşüktür.
Vücudun geniş alanlarını kaplayan yanıkların tedavisinde, serum sulfodiazin konsantrasyonları yetişkinlerde % 8-12 mg seviyelerine ulaşabilir. Dolayısıyla, bu hastalarda serum sulfadiazin konsantrasyonların kontrol altında tutulması tavsiye olunur. Renal fonksiyonlar kristalüri açısından incelenmelidir.
Hayvanlar üzerinde gümüş sulfadiazin'in değişik konsantrasyonları kullanılarak yapılan dermal toksisite çalışmaları kanserojen etkiler göstermemişitir. Yine aynı tip çaışmaların sonuçları fetus üzerinde hiçbir zararlı etki göstermemiştir. Ancak, hamileler üzerinde bu tip çalışmalar olmadığından ve hayvanlar üzerinde yapılan üreme çalışmaları insan üzerinde aynı sonuçları vermediğinden, hemilelerde ancak çok gerekli olduğunda kullanılmalıdır.
Sulfonamid türevlerinin anne sütüne geçtiği bilinmektedir. Bu nedenle emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.