ACTIFED 150 ml şurup Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lastet gebelik kategorisi C'dir. Lastet hamilelik kategorisi, Lastet gebelik kategorisi, Lastet emzirme, Lastet anne sütüne geçer mi, Lastet laktasyon, Lastet hamilelerde kullanımı, Lastet ve bebek, Lastet kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Lastet 50 mg; Refrakter Testis Tümörleri: Uygun cerrahi tedavi, kemoterapi veya radyoterapi uygulanmış dirençli (refrakter) testis tümörlerinde diğer kemoterapi ajanlarıyla kombine tedavide; küçük hücreli anaplastik akciğer tümörleri: Diğer kemoterapi ajanlarıyla kombine (ilk bulgular diğer hücre tipleriyle gelişmiş akciğer kanserlerinde de etkili olabileceğini göstermiştir); Hodgkin hastalığı; malign (Non Hodgkin) lenfomalar (özellikle histositik tip) ve akut non-lenfositik lösemi (ANLL)'de kullanılır.

İlaç Sınıfı

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > Antineoplastik İlaçlar (Kanser İlaçları) > Alkaloidler ve Diğer Doğal İlaçlar (64 ilaç) > Podofillotoksin Türevleri > Etoposid

ATC Kodu

L01CB01

Etkin Madde

Etoposid 50 mg

Barkodu

8699522575176

Geri Ödeme Kodu

A00337

Satış Fiyatı

196.88 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Burun Akıntısı , Gripte Semptomatik Tedavi , Alerjik Reaksiyonlar

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

48 ay

NFC kodu

DGM

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Şurup

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

ACTIFED için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. kısım 5.3).

Psödoefedrin ve triprolidin, hekim önerisi olmadan gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Psödoefedrin ve triprolidinin uzun yıllardır yaygın şekilde kullanıyor olmasına karşın, gebelikte güvenli kullanımı gösterilmemiştir. Bu nedenle tedavinin anneye olan potansiyel yararı ile gelişmekte olan fetüse yönelik olası risk dengesi göz önünde bulundurulmalıdır.

Laktasyon dönemi

Psödoefedrin ve triprolidin hekim önerisi olmadan emziren annelerde kullanılmamalıdır. Psödoefedrin ve triprolidin anne sütüne küçük miktarlarda geçer, ancak bunun emzirilen bebek üzerindeki etkisi bilinmemektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite