SEVORANE likit %100 (100 ml solüsyon) {Abbvie} Dozu

Abbvie Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sevorane dozu, Sevorane dozaj, Sevorane doz aşımı, Sevorane uygulama, Sevorane kullanım şekli, Sevorane kullanımı, Sevorane kullanım süresi, Sevorane açmı tokmu, Sevorane nedir, Sevorane ne için kullanılır, Sevorane nasıl kullanılır, Sevorane faydaları, Sevorane etkileri, Sevorane günde kaç kez, Sevorane sabah mı akşam mı, Sevorane fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Anestezi sırasında vaporizatörden verilen sevofluran konsantrasyonları bilinmelidir. Bunun için, sevofluran, özel olarak sevofluran için kalibre edilmiş vaporizatörlerde uygulanmalıdır.
Premedikasyon: Premedikasyon her hastanın gereksinimine ve anestezistin taktirine göre seçilmelidir.
İndüksiyon: Sevofluran, yetişkinlerde ve çocuklarda indüksiyon amacıyla kullanılabilir. Doz hastanın yaşı ve klinik durumuna göre bireyselleştirilmeli ve titre edilmelidir. Kısa etkili bir barbitürat veya diğer bir barbitürat veya diğer bir intravenöz indüksiyon ajanın ardından, sevofluran inhalasyonu uygulanabilir.Sevofluran ile indiksiyon oksijenle veya oksijen-azot oksit karışımı ile elde edilebilir. Erişkinlerde %5'e kadar konsantrasyonların inspiransyonu genellikle 2 dakikadan az bir süre içinde cerrahi anestezi oluşturur. Çocuklarda % 7'ye kadar olan sevofluran konsantrasyonlarının inspirasyonu genellikle 2 dakikadan az bir süre içinde cerrahi anestezi, oluşturur. İdame: Cerrahi düzeylerdeki anestezinin sürekliliği, azot protoksit ile birlikte veya tek başına sevofluranın % 0.5- % 3'lük konsantrasyonları ile sağlanabilir. Yaşlılarda, diğer inhilasyon ajanlarıyla olduğu gibi, cerrahi anestezinin sürdürülmesi için normal olarak sevofluranın daha küçük konsantrasyonları gerekir.
Anesteziden çıkma: Sevofluran anestezisini takiben, anestezidan uyanma süresi genellikle kısadır. Bu nedenle hastalar post-operatif ağrı gidericilere daha erken gereksinim duyabilirler.