SEROQUEL XR 200 mg uzatılmış salınımlı 30 tablet Nedir

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Seroquel nedir, Seroquel ne için kullanılır, Seroquel ne ilacı, Seroquel neye yarar, Seroquel ne işe yarar, Seroquel neye iyi gelir, Seroquel kullananlar, Seroquel kullanımı, Seroquel uygulama, Seroquel etkileri, Seroquel faydaları bilgilerini içerir.

2.SEROQUEL XR nedir ve ne için kullanılır?

SEROQUEL XR sarı renkli, kapsül şeklinde bikonveks uzatılmış salımlı tablettir. Tabletin bir yüzünde 'XR 200' basılı diğer tarafı ise düzdür.

SEROQUEL XR 200 mg 30 ve 60 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır.

SEROQUEL XR etkin maddesi ketiapin olan, antipsikotikler (psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar) olarak adlandırılan ilaç grubuna ait bir ilaçtır.

Bu grup ilaçlar aşağıdaki gibi belirli psikiyatrik hastalıkların tedavisinde ve bu hastalıkların tekrarlarının önlenmesinde etkilidir:

• Halüsinasyonlar (açıklanamayan sesler duymak gibi), garip ve korkutan düşünceler, davranış ve düşünce değişiklikleri ve zihin karışıklığı durumları,

• Aşırı coşkulu veya heyecanlı duygu durumu. Bu duygu durumundaki kişiler; uykuya her zamankinden daha az ihtiyaç duyduklarını, daha konuşkan olduklarını, düşüncelerin veya fikirlerin hızla akıp geçtiğini fark edebilir. Bu kişiler alışılmadık derecede gergin olabilirler.

• Kederli duygu durumu. Bu duygu durumundaki kişiler karamsarlık, suçluluk, enerji kaybı, iştah azalması ve/veya uykusuzluk hissedebilirler.

• SEROQUEL XR ayrıca depresyonda olan kendini coşkulu ve heyecanlı hissetmeyen kişilerin tedavisi için de kullanılabilir. Bu hastaların kendilerini üzgün ve karamsar hissettikleri uzun dönemleri vardır, enerjileri yoktur, genellikle ağlamaklıdırlar. Uyku ve iştahlarında değişiklikler vardır. Bu hastaların ruhsal durumlarında (yükselişler ve düşüşler gibi) diğer maddelerde tarif edilen dalgalanmalar yoktur.