EVORABIN 1 mg/1 ml infüzyon için konsantre çözelti içeren 1 flakon Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pravachol gebelik kategorisi D'dir. Pravachol hamilelik kategorisi, Pravachol gebelik kategorisi, Pravachol emzirme, Pravachol anne sütüne geçer mi, Pravachol laktasyon, Pravachol hamilelerde kullanımı, Pravachol ve bebek, Pravachol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Pravachol 40 mg; - Kalbe kan sağlayan damarlarda görülen daralma sonucunda kalbe ulaşan besin ve oksijenin azalmasına bağlı olarak ortaya çıkan kalp hastalıklarına karşı koruyucu olarak (koroner kalp hastalığına karşı koruyucu olarak); - Yüksek kolesterol; - Koroner kalp hastalığı (örneğin kalp krizi) geçirmiş olan kişilerde felç (inme), kalp krizi veya diğer kalp sorunları oluşum riskinin azaltılması tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Lipid Metabolizması İlaçları > Yağ Metabolizması İlaçları > HMG CoA Redüktaz İnhibitörleri > Pravastatin Sodyum

ATC Kodu

C10AA03

Etkin Madde

Pravastatin sodyum 40 mg

Barkodu

8699525016799

Geri Ödeme Kodu

A06299

Satış Fiyatı

43.08 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

1

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Yüksek Kolesterol

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFL8

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E407C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar tedavi süresince etkili bir kontrasepsiyon yöntemi kullanmalıdırlar.

Bunun yanı sıra seksüel olarak aktif erkekler de tedavi süresince etkili bir kontrasepsiyon yöntemi kullanmalıdırlar.

Gebelik dönemi

Klofarabinin gebelerde kullanımı ile ilgili herhangi bir veri yoktur. Hayvanlarda yapılan çalışmalarda teratojenite dahil üreme toksisitesi gösterilmiştir. Klofarabin gebelik döneminde kullanıldığında ciddi doğum defektlerine neden olabilir. Bu nedenle EVORABİN gebelik döneminde, özellikle ilk trimester süresince, kullanımı mutlak suretle gerekmedikçe (örn. anneye olan potansiyel yararı fetüse olan yararından fazlaysa) kesinlikle kullanılmamalıdır. Eğer hasta klofarabin ile tedavi ederken hamile kalırsa, ilacın fetüs üzerinde oluşturabileceği potansiyel zarar ile ilgili bilgilendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

Klofarabin veya metabolitlerinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Klofarabinin süte atılımı hayvanlar üzerinde çalışılmamıştır. Bununla birlikte yenidoğanda ciddi yan etki oluşma potansiyeli nedeniyle emzirme tedavi öncesinde, sırasında ve sonrasında klofarabin uygulaması kesilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Fare, rat ve köpeklerin erkek üreme organlarında ve dişi farelerin üreme organlarında toksisiteler dozla ilgili toksisiteler gözlenmiştir. Klofarabin tedavisinin insan fertilitesi üzerine olan etkileri bilinmediğinden, uygun bir döneme kadar hastalar üreme ile ilgili planlamalarını ertelemelidir.