LAIRA 10 mg 28 film tablet Zararları
Nobel Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Neofleks Laktatli Ringer zararları, Neofleks Laktatli Ringer önlemler, Neofleks Laktatli Ringer riskler, Neofleks Laktatli Ringer uyarılar, Neofleks Laktatli Ringer yan etkisi, Neofleks Laktatli Ringer istenmeyen etkiler, Neofleks Laktatli Ringer cinsel, Neofleks Laktatli Ringer etkileri, Neofleks Laktatli Ringer tedavi dozu, Neofleks Laktatli Ringer aç mı tok mu, Neofleks Laktatli Ringer hamilelik, Neofleks Laktatli Ringer emzirme, Neofleks Laktatli Ringer alkol, Neofleks Laktatli Ringer kullanımı bilgilerini içerir.
İstenmeyen etkiler
Sitalopramla gözlemlenen advers etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Tedavinin ilk veya ikinci haftalarmda daha sık olarak görülürler ve ardından genellikle kaybolurlar. Advers etkiler “MedDRA Tercih Edilen Terim”e göre verilmiştir.
Şu reaksiyonlar için doz yanıt ilişkisi vardır: terleme artışı, ağız kuruluğu, uykusuzluk, uyuklama hali, ishal, bulantı ve yorgunluk.
Aşağıdaki tablo, çift-kör plasebo kontrollü çalışmalarda veya pazarlama sonrası dönemde hastaların %1 ‘i ve % 1 ‘inden fazlasında görülen ve SSRI’lar ve/veya sitalopramla ilişkilendirilen advers etkilerin yüzdesini göstermektedir. Sıklıklar şu şekilde gruplandınlmaktadır: çok yaygın (1/10); yaygın (l/100, <1/10); yaygın olmayan (1/1.000, <1/100); seyrek (l/10.000, <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahnıin edilemiyor).
Kemik kınlmalan
Esas olarak 50 yaş ve üzerindeki hastalarda yürütülen epidemijolojik çalışmalar, SSRI ve trisiklik antidepresan alan hastalarda kemik kınlması riskinde bir artış olduğunu göstermiştir. Bu riski oluşturan mekanizma bilinmemektedir.
OT aralığı uzaması
Pazarlama sonrası dönemde, ağırlıklı olarak kadın hastalarda, hipokalemisi olanlarda ya da önceden QT uzaması veya başka kardiyak hastalıkları olanlarda, QT aralığı uzaması ve Torsades de Pointes dahil olmak üzere ventriküler aritmi bildirimleri olmuştur (bkz. bölüm 4.3, 4.4, 4.5, 4.9 ve 5.1).
SSRI tedavisinin kesilmesiyle görülen yoksunluk semptomlan
Sitalopram tedavisinin sonlandıniması, özellikle aniden kesilmesi yaygm olarak yoksunluk semptomlarıııa neden olur. Baş dönmesi, duyusal bozukluklar (parestezi dahil), uyku bozuklukları (insomnia ve yoğun rüyalar dahil), ajitasyon veya anksiyete, bulantı ve/veya kusma, tremor, konflizyon, terleme, baş ağrısı, diyare, palpitasyonlar, duygusal dengesizlik, irritabilite ve görme bozuklukları en yaygın olarak bildirilen reaksiyonlardır. Bu semptomlar genellikle hafif ve orta şiddettedir ve kişiye özgüdür.
Fakat bazı hastalarda şiddetli olabilir ve/veya daha uzun sürebilirler. Bu nedenle, sitalopram tedavisi daha fazla gerekli görülmediğinde tedavinin kesilirken doz kademeli olarak azaltılmalıdır (bkz. bölüm 4.2 ve 4.4).
Laira ile ilgili diğer bilgiler
- Neofleks Laktatli Ringer Genel
- Neofleks Laktatli Ringer Fiyat
- Neofleks Laktatli Ringer Prospektüs
- Neofleks Laktatli Ringer Kullananlar
- Neofleks Laktatli Ringer Nedir
- Neofleks Laktatli Ringer Kullanımı
- Neofleks Laktatli Ringer Yan Etkileri
- Neofleks Laktatli Ringer Etkileşimi
- Neofleks Laktatli Ringer Gebelik
- Neofleks Laktatli Ringer Saklanması
- Muadili
- Laira Uyarılar
- Laira Endikasyon
- Laira Kontrendikasyon
- Laira İçeriği
- Laira Dozu
- Zararları
- Laira Formu
- Laira Farmakolojik Özellikler
- Laira Farmasötik Özellikler
- Laira Ruhsat Bilgileri