MULTIFLEX LINEZOSEL 2mg/ml I.V. infizyon çözeltisi içeren 300 ml flakon Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tarivid gebelik kategorisi C'dir. Tarivid hamilelik kategorisi, Tarivid gebelik kategorisi, Tarivid emzirme, Tarivid anne sütüne geçer mi, Tarivid laktasyon, Tarivid hamilelerde kullanımı, Tarivid ve bebek, Tarivid kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tarivid 200 mg; - Mide - bağırsaklar ile ilgili enfeksiyonlar, - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, - Karın içi enfeksiyonları, - Gonore (bel soğukluğu), - Alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları (zatürre gibi), - Kulak - burun - boğaz enfeksiyonları, - Üreme / boşaltım sistemi enfeksiyonlarının tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Ofloksasin > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > RİFAMPİSİN/RİFAMİSİN > Fluorokinolonlar > Ofloksasin

ATC Kodu

J01MA01

Etkin Madde

Ofloksasin 2 mg/ml

Barkodu

8699809697614

Satış Fiyatı

35.91 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

85

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FQC

Eşd. ilaç grubu

E043C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Tedavi sırasında etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda yeterli ve iyi kontrollü çalışma yoktur. MULTİFLEX LİNEZOSEL gebelik sırasında, ancak, olası yararın, olası risklerden daha fazla olması durumunda uygulanmalıdır.

MULTİFLEX LİNEZOSEL ile tedavi edilen fare ve sıçanlarda üreme yeteneği üzerine yapılmış çalışmalarda teratojenik etkiler kanıtlanmamıştır. Farelerde sadece maternal toksikdoz seviyelerinde hafif fetal toksisite gözlenmiştir. Sıçanlarda, fetal toksisite fetal vücutağırlığında ve sternebranın kemikleşmesinde (genellikle vücut ağırlığının azalması ile berabergörülür) azalma olduğunda belirgindir. Bu durum, sıçanların yavrularının hayatta kalmaşansını azaltır ve yavruların olgunlaşmasını biraz geciktirir. Çiftleşme olduğunda aynıyavrularda preimplantasyon kayıpların doza bağlı ve geri dönüşümlü olarak arttığıgörülmüştür.

Linezolidin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bulunmaktadır.

Laktasyon dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılmış olan çalışmalar linezolidin ve metabolitlerinin süte geçtiğini göstermektedir. Buna göre uygulama öncesi ve sırasında emzirme durdurulmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

MULTİFLEX LİNEZOSEL erkek sıçanlarda fertiliteyi azaltır. Erkek bireylerde üreme sistemi üzerindeki olası etkileri bilinmemektedir.