SEDAPERIDOL 5 mg 5 ampül Uyarılar

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sedaperidol uyarılar, Sedaperidol zararları, Sedaperidol önlemler, Sedaperidol riskler, Sedaperidol yan etkisi, Sedaperidol alerji, Sedaperidol alkol, Sedaperidol hamileler, Sedaperidol emzirme, Sedaperidol araç kullanımı, Sedaperidol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

1-Tardiv diskiniziler: İlaç tardiv diskinezi husulü riskini en aza indirecek şekilde kullanılmalıdır. Bunun için; hasta haloperidole cevap vermeli, daha az rizikolu ve aynı derecede etkili bir tedavi bulunmamalıdır. Tardiv diskinezi belirtileri varsa ilacın kesilemsi düşünülmelidir.
2-Gebelikte kullanımı: Hayvan denemelerinde yüksek dozda haloperidol ile fetal resorpsiyon fertilite azalması, geç doğum ve yavru mortalitesinde artma görülmüşse de teratojen etki görülmemiştir. İnsanlarda gebelik üzerine etkisiyle ilgili kontrollü araştırmalar yoktur. Haloperidol'ün fetus üzerine zararlı etkisi olmadığı kesinlikle söylenemeyeceğinden Sedaperidol gebe olan ve gebe kalması muhtemel kadınlarda ancak anneye olan faydası fetusa olabilicek potansiyel riskden fazla ise kullanılmamadır.
3-Nöroleptik tedavi sırasında bazıları fatal olarak sonlanan bronkopnömoni vakaları bildirilmiştir. Dehidrasyon, hemokonsantrasyon ve ventilasyon azalması görüldüğünde derhal uygun tedaviye başlanmalıdır.
4-Haloperidol otomobil kullanma ve makine işletme gibi tehlikeli uğraşılarda bulunana hastaların mental ve fiziksel reaksiyon kapasitesini azaltabilir. 5-İlaç alkolle birlikte kullanılmamalıdır. Additif etki ve hipotansiyon olabilir. 6-Haloperidol ağır kardiyovasküler hastalığı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. 7-Haloperidol konvülsiyon eşiğini düşürdüğünden epileptiklerde kullanılmamaldır. 8-Bazı antikoagülanların etkisini azaltabilir. 9-Alerjisi ve ilaç alerjisi olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. 10-Hasta aynı zamanda antiparkinson ilaçlar alıyorsa ve ilaçları kesmek gerekiyorsa önce haloperidol kesilmeli fakat antiparkinson ilaca devam edilmelidir. 11-Siklofrende haloperidol prolaktin seviyelerini yükseltir. 12-Haloperidon prolaktin seviyelerini yükseltir. 13-Haloperidol ve lityumu kombine alanlarda bir ensefalopatik sendrom bildirilmiştir.