SARVASTAN FORT 100/25 mg 28 film tablet Nedir

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sarvastan nedir, Sarvastan ne için kullanılır, Sarvastan ne ilacı, Sarvastan neye yarar, Sarvastan ne işe yarar, Sarvastan neye iyi gelir, Sarvastan kullananlar, Sarvastan kullanımı, Sarvastan uygulama, Sarvastan etkileri, Sarvastan faydaları bilgilerini içerir.

2.SARVASTAN FORT nedir ve ne için kullanılır?

SARVASTAN FORT, Anjiyotensin II reseptör blokörü olan losartan ve bir idrar söktürücü (diüretik) olan hidroklorotiyazİd kombinasyonudur. Her bir film tablet, 100 mg losartan potasyum ve 25 mg hidroklorotiyazİd içerir.

SARVASTAN FORT 28 adet film kaplı içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir. Sarı renkli, oval, film kaplı tabletlerdir.

SARVASTAN FORT, aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır.

• SARVASTAN FORT, tek başına losartan veya hidroklorotiyazİd ile yeterince kan basıncı kontrol altına alınamayan hastalarda sebebi bilinmeyen yüksek kan basıncının (esansiyel hipertansiyon) düşürülmesinde kullanılır.

  • SARVASTAN FORT yüksek kan basıncı (hipertansiyon) ve kalbin sol odacığı kalınlaşmış (sol ventrikül hipertrofısi) olan hastalarda inme (felç) riskini azaltmak için kullanılır, ancak bu fayda siyah ırka mensup hastalar için geçerli değildir.