SANTRA 1 mg 28 tablet Etkileşimi

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Santra etkileşimi, Santra etken madde, Santra yardımcı maddeler, Santra alkol, Santra etkileşim, Santra kullananlar, Santra dozu, Santra kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Anastrozol CYP 1A2, 2C8/9 ve 3A4’ü in vitro olarak inhibe eder. Antipirin ve varfarin ile yapılan klinik çalışmalar, 1 mg’lik anastrozolün antipirin ve R- ve S-varfarinin metabolizmasını ARTMİDEX’in diğer ilaçlar ile beraber kullanılmasının, sitokrom P 450 aracılığı ile klinik açıdan anlamlı ilaç etkileşimlerine neden olmasının beklenmediğini de içeren belirgin bir şekilde inhibe etmediğini göstermektedir.

Anastrozolün metabolizmasını bağdaştırıcı enzimler tanımlanmamıştır. Spesifik olmayan inhibitör CYP enzimlerinden simetidin, anastrozolün plazma konsantrasyonlarını etkilememektedir. Potent CYP inhibitörlerinin etkisi bilinmemektedir.

Klinik çalışma güvenlilik verileri gözden geçirildiğinde, ARIMİDEX ile birlikte yaygm olarak kullanılan diğer ilaçları da alan hastalarda, klinik olarak anlamlı etkileşmeler

olmadığı görülmüştür. Bifosfonatlarla klinik olarak önemli bir etkileşim yoktur (Bölüm 5.1’e bkz.).

Estrojen içeren tedaviler, ARIMİDEX’in farmakolojik etkisini ortadan kaldıracağından ARİMİDEX’le beraber uygulanmamalıdır.