SANDOSTATIN 0.1 mg 5 ampül Saklanması

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sandostatin saklanması, Sandostatin muhafazası, Sandostatin soğuk, Sandostatin nem, Sandostatin karanlık, Sandostatin ambalaj, Sandostatin çocuklardan saklanması, Sandostatin son kullanma tarihi, Sandostatin firması, Sandostatin kullanma talimatı, Sandostatin üretici firma bilgilerini içerir.

5.SANDOSTATIN'in saklanması

SANDOSTATİN'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

2 °C - 8 °C arası sıcaklıklarda buzdolabında saklayınız. Dondurmayınız

Kullanmadığınız zamanlarda, ışıktan korumak için ampülleri daima dış kutusunun içinde

saklayınız.

Günlük kullanımda, SANDOSTATİN ampul 2 haftadan uzun olmamak üzere 30°C'yi geçmeyen sıcaklıklarda saklanabilir.

SANDOSTATİN ampul koruyucu içermediği için, açıldıktan sonra doz hemen uygulanmalı ve kalan kısım atılmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SANDOSTATIN'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz SANDOSTATIN'i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi: Novartis Ürünleri

34912, Kurtköy/İstanbul

Üretici: Novartis Pharma Stein AG

Schauffhauserstrasse, CH-4332, Stein, İsviçre

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR Derialtına (subkütan) enjeksiyon:

Üst kol, kalça ve karın bölgeleri deri altına (subkütan) enjeksiyon için uygun bölgelerdir.

Belirli bir bölgede tahrişe neden olmamak için, her deri altı (subkütan) enjeksiyon için yeni bir yer seçiniz. İlacı kendi kendilerine enjekte edecek hastalara hekim ya da hemşire tarafından ayrıntılı bilgi verilmelidir.

Enjeksiyon yerinde ağrıyı azaltmak için, eğer buzdolabında saklanıyorsa, ampul kullanılmadan önce oda sıcaklığına getirilmelidir. Ampulü diğer yöntemlerle değil elinizde ısıtabilirsiniz.

İntravenöz infüzyon:

SANDOSTATİN (oktreotid asetat), steril serum fizyolojik çözeltilerinde ya da dekstrozun sudaki % 5'lik çözeltilerinde 24 saat süreyle fiziksel ve kimyasal olarak dayanıklı kalır. Fakat SANDOSTATİN glukoz homeostazını etkileyebildiği için, dekstrozun yerine serum fizyolojik çözeltilerinin kullanılması önerilmektedir. Seyreltilmiş olan çözeltiler 25°C'nin altında 24 saat fiziksel ve kimyasal olarak dayanıklı kalır. Mikrobiyolojik açıdan, seyreltilmiş çözelti tercihen hemen kullanılmalıdır. Eğer çözelti hemen kullanılmazsa, kullanım öncesinde saklama sorumluluğu kullanıcıya ait olup, saklama 2-8° C arasında gerçekleştirilmelidir. Uygulama öncesinde çözelti tekrar oda sıcaklığına getirilmelidir.

Sulandırma, infüzyon ortamıyla seyreltme, buzdolabında saklama ve uygulamanın sona ermesi arasındaki toplam süre 24 saati geçmemelidir.

SANDOSTATİN intravenöz infüzyon yoluyla verilecekse, 0.5 mg'lık bir ampulün içeriği normal olarak 60 ml serum fizyolojik içerisinde çözündürülmeli ve sonuçta elde edilen çözelti, bir infüzyon pompası aracılığıyla infüze edilmelidir. Bu işlem, reçete edilen tedavi süresi tamamlanıncaya kadar, gereken sıklıkta tekrarlanmalıdır.

SANDOSTATİN ampul kullanılmadan önce, çözelti renk değişikliği ve partikül varlığı açısından kontrol edilmelidir. Eğer anormal bir şey görürseniz, ampulü kullanmayınız.

SANDOSTATİN dozu tedavi edilen duruma bağlıdır.