CANCIDAS 50 mg 1 flakon Etkileşimi

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cancidas etkileşimi, Cancidas etken madde, Cancidas yardımcı maddeler, Cancidas alkol, Cancidas etkileşim, Cancidas kullananlar, Cancidas dozu, Cancidas kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Klinik çalışmalarda kaspofungin diğer ilaçların CYP3A4 metabolizmasını etkilememiştir.
Kaspofungin P-glikoproteinin bir sübstratı değildir ve sitokrom P450 enzimlerinin zayıf bir sübstratıdır.

Sağlıklı erişkin gönüllülerdeki klinik çalışmalar CANCIDAS’ın farmakokinetik parametrelerinin itrakonazol, amfoterisin B, mikofenolat, nelfinavir veya takrolimus ile değişmediğini göstermektedir. CANCIDAS itrakonazol, amfoterisin B veya mikofenolatın aktif metabolitinin farmakokinetik özelliklerini etkilemez.

Takrolimus: CANCIDAS ve takrolimus alan hastalarda takrolimus kan konsantrasyonlarının standart takibi ve takrolimus dozaj ında uygun ayarlamalar tavsiye edilir.

Siklosporin: Erişkinlerde yürütülen iki klinik çalışmada, siklosporin (4 mg/kg’lık 1 doz ve 3 mg/kg’lık iki doz) kaspofungin EAA’sını yaklaşık %35 artırmıştır. CANCIDAS siklosporinin plazma düzeylerini yükseltmemiştir. CANCIDAS ve siklosporin birlikte uygulandığında karaciğer ALT ve AST düzeylerinde geçici artışlar görülmüştür (bkz. 4.4 ve 4.8 "Eş zamanlı tedavi").

Rifampin: Rifampin alan erişkin hastalar günde 70 mg CANCIDAS almalıdır.

İlaç klerensinin diğer indükleyicileri:

Erişkinler: CANCIDAS erişkin hastalara nevirapin, efavirenz, karbamazepin, deksametazon veya fenitoin gibi ilaç klerensini indükleyen ajanlar ile birlikte uygulanırken, CANCIDAS’ın günde 70 mg dozunun kullanımı düşünülebilir.