SANDOMIGRAN 0.5 mg 30 draje Yan Etkileri

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sandomigran yan etkileri, Sandomigran etkileri, Sandomigran zararları, Sandomigran belirtileri, Sandomigran uyarılar, Sandomigran önlemler, Sandomigran kilo aldırırmı, Sandomigran zayıflatırmı, Sandomigran zehirlenmesi, Sandomigran cinsellik, Sandomigran sorunlar, Sandomigran uykusuzluk, Sandomigran bağımlılık, Sandomigran bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi SANDOMIGRAN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

SANDOMİGRAN’nın kullanılması sonucunda aşağıda belirtilen yan etkiler ortaya çıkabilir: Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır: 10 hastanın en az 1’inde görülebilir.

100 hastanın 1 ila 10’nunda görülebilir.

Çok yaygın Yaygın

Yaygın olmayan Seyrek Çok seyrek Sıklığı bilinmeyen

1.000 hastanın 1 ila 10’nunda görülebilir

10.000 hastanın 1 ila 10’nunda görülebilir

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Çok yaygın:

İştahta artış ve kilo alma.

Yaygın:

Sersemlik, yorgunluk, baş dönmesi, ağızda kuruluk, bulantı.

Yaygın olmayan:

Kabızlık.

Seyrek:

Depresyon, aşırı hassasiyet, halüsinasyon (gerçekte olmayan şeyler görme, duyma ya da hissetme), uykusuzluk, uyku bozuklukları, endişe (anksiyete), el ya da ayaklarda karıncalanma ya da uyuşma, kas ağrısı, eklem ağrısı, deride döküntü, kaşıntı ya da kurdeşen (ürtiker) gibi alerji belirtiler, yüzde şişkinlik.

Çok seyrek:

Konvülsiyon(nöbet)

Sıklığı bilinmeyen:

Deride ya da gözlerin beyazında sararma, idrarda anormal koyulaşma ya da açıklanamayan bulantı, kusma ve halsizlik belirtileri (sarılık ya da hepatit belirtileri), kas krampları.

Bunlardan herhangi biri sizi ciddi düzeyde etkilerse, bunu doktorunuza bildiriniz.

Yan etkilerin raporlanması

En sık görülen yan etkisi sedasyon, daha nadir görülenler ise baş dönmesi, ağız kuruluğu, bulantı ve kabızlıktır. Çocuklarda merkezi sinir sistemi stimülasyonu oluşabilir. İyi dokümante edilemeyen birkaç vakada Sandomigran’la tedavi edilen çocuk ve yetişkinlerde halüsinasyonlar bildirilmiştir. Ancak nedensel ilişki bulunamamıştır. Not: Pizotifen’in iştah açıcı etkisi kilo artışına yol açabilir.