SANDOMIGRAN 0.5 mg 30 draje Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sandomigran dozu, Sandomigran dozaj, Sandomigran doz aşımı, Sandomigran uygulama, Sandomigran kullanım şekli, Sandomigran kullanımı, Sandomigran kullanım süresi, Sandomigran açmı tokmu, Sandomigran nedir, Sandomigran ne için kullanılır, Sandomigran nasıl kullanılır, Sandomigran faydaları, Sandomigran etkileri, Sandomigran günde kaç kez, Sandomigran sabah mı akşam mı, Sandomigran fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Günde 1 draje (0.5 mg) ile başlanarak doz kademe kademe arttırılır. Ortalama idame dozu bölünmüş dozlar halinde günde 1.5 mg veya geceleri alınan tek bir dozdur. Dirençli vakalarda hekim, dozu 3 defada alınmak üzere günde 3-4.5 mg’a kadar kademe kademe artırabilir.

Uygulama şekli:

Drajeler bir miktar su ile çiğnenmeden yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır ve doz ayarlaması gerekli olabilir.
(Bkz. 5.2 Farmakokinetik Özellikler)

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır ve doz ayarlaması gerekli olabilir. (Bkz. 5.2 Farmakokinetik Özellikler)

Pediyatrik popülasyon: (7 yaşından büyük çocuklar ve adolesanlar)

0.5 mg ile başlanarak günlük doz bölünmüş halde 1.5 mg’a kadar arttırılır ya da geceleri 1 mg olarak tek bir doz verilebilir. Günlük maksimum doz 1.5 mg’dır.

7 yaşından küçük çocuklara SANDOMİGRAN verilmemelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar: Uyku hali, bulantı, kusma, ağız kuruluğu, taşikardi, yüksek ateş, hipotansiyon, baş dönmesi, eksitasyon hali (çocuklarda), solunum depresyonu, taşikardi, konvülsiyonlar (özellikle çocuklarda), koma.

Tedavi: Aktif karbon verilmesi tavsiye edilir. Çok yeni alındıysa gastrik lavaj tavsiye edilir.
Eğer gerekliyse, dolaşım ve solunum semptomlarının gözlenmesi dahil semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Eksitasyon hali ve konvülsiyonlar için benzodiazepinler kullanılabilir.