SANCEFIX 100 mg/5 ml oral sus.haz.için kuru toz 50 ml Dozu

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sancefix dozu, Sancefix dozaj, Sancefix doz aşımı, Sancefix uygulama, Sancefix kullanım şekli, Sancefix kullanımı, Sancefix kullanım süresi, Sancefix açmı tokmu, Sancefix nedir, Sancefix ne için kullanılır, Sancefix nasıl kullanılır, Sancefix faydaları, Sancefix etkileri, Sancefix günde kaç kez, Sancefix sabah mı akşam mı, Sancefix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

SANCEFİX oral yoldan etkili bir antibiyotiktir. Besin alımı ilacın emilim oranını fazla etkilemez.

Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklarda doz

Standart doz günde 400 mg’dır. Bu doz bir defada ya da 12 saat arayla iki eşit bölümde alınabilir. Komplike olmamış idrar yolu enfeksiyonlarında günde bir defa 200 mg yeterlidir.

Yaşlı hastalarda doz

Yaşlı hastalarda yetişkinler için önerilen doz şeması uygulanır. Böbrek yetmezliği varsa, böbrek fonksiyonu değerlerine göre gerekli düzenleme yapılır (Böbrek yetmezliğinde dozbölümüne bakınız).

Çocuklarda doz

Çocuklar için önerilen doz, günde kilogram başına 8 mg’dır. Bu doz bir defada ya da iki eşit doza bölünerek verilebilir.

Olağan doz aşağıdaki gibidir:

6 ay - 1 yaş arası çocuklarda: 3,75 ml (3/4 ölçek)

1-4 yaş arası çocuklarda: 5 ml (1 ölçek)

5-10 yaş arası çocuklarda: 10 ml (2 ölçek)

10 yaş üzeri veya vücut ağırlığı 50 kg’den daha fazla olan çocuklarda tedavi erişkin dozu ile yapılır (Enfeksiyonun şiddetine göre günde 200 - 400 mg; 10-20 ml).

6 aylıktan küçük çocuklarda sefıksimin güvenilirliği ve etkinliği saptanmamıştır.

Uygulama şekli:

Oral yoldan uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

SANCEFİX, böbrek fonksiyonu bozuk olan hastalarda kullanılabilir. Kreatinin klirensi dakikada 60 mL ve daha yukarı olan hastalara normal doz verilir. Kreatinin klirensi dakikada21-60 mL olan hastalara, standart doz aralığında, günlük standart dozun % 75’i verilir.Kreatinin klirensi dakikada 20 mL’nin altında bulunan ya da devamlı ambülatuvar peritondiyalizi tedavisi uygulanan hastalara standart doz aralığında, günlük standart dozun yarısıverilir. Hemodiyaliz ya da periton diyalizi, ilacın vücuttan belirgin miktarlardatemizlenmesini sağlamaz.

Pediyatrik popülasyon:

6 aylıktan büyük çocuklarda kullanılır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda sefıksim erişkinlerde olduğu gibi kullanılır.

SANCEFİX süspansiyonun hazırlanması

Öncelikle kuru tozun bulunduğu şişe kuvvetlice çalkalanır, ardından işaretli yere kadar içme suyu doldurulur ve şişe tekrar kuvvetlice çalkalanır. Bir süre beklendikten sonra bir kez dahaişaretli yere kadar su eklenir ve şişe iyice çalkalanır. Beyazımsı sarı renkli süspansiyonkullanıma hazır hale gelir. Her kullanımdan önce şişe iyice çalkalanmalıdır. Hazırlanmışsüspansiyon her 5 mf sinde (1 ölçek) 100 mg sefıksim içerir.

Kullanıma hazır süspansiyon 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında 14 gün süreyle saklanabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Kesin anlamıyla intoksikasyon vakaları bilinmemektedir.

Tedavi sırasında ya da sonrasında görülen ısrarcı ciddi diyare olgularında psödomembranöz kolit ihtimalini değerlendiriniz. Tedaviyi kesiniz ve uygun tedaviye başlayınız (Örn.vankomisin oral 4x250 mg). Barsak peristaltizmini inhibe eden ilaçlar kontrendikedir.Anafılaktik reaksiyon durumunda eğer mümkünse şokun ilk belirtileri görüldüğünde olağanacil tedbirleri hemen başlatınız.

Anafılaktik şok tedavisi: Diğer yaygın acil tedbirlere ek olarak solunum yollarının açık olmasını da sağlayınız.

Acil tedavi uygulamaları arasında epinefrin uygulamasının yanı sıra antihistaminik, glukokortikoid (Prednizolon) bulunur. Ayrıca, yapay solunum, oksijen inhalasyonu, kalsiyumuygulaması da değerlendirilmelidir. Hasta çok yakın takip edilmelidir.

Hemodiyaliz ya da periton diyalizi ile anlamlı miktarda etkin madde vücuttan atılmamaktadır.