SANASOL 150 ml şurup Uyarılar

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sanasol uyarılar, Sanasol zararları, Sanasol önlemler, Sanasol riskler, Sanasol yan etkisi, Sanasol alerji, Sanasol alkol, Sanasol hamileler, Sanasol emzirme, Sanasol araç kullanımı, Sanasol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Yaşlı hastalarda ve B12 vitamini eksikliğine yatkınlığın söz konusu olabildiği kişilerde tedavi sırasında düzenli olarak serumda B12 vitamin seviyesiölçülmelidir.

VİTABİOL içerdiği A ve D vitamini miktarlarının önerilen dozlarda bir hipervitaminoza yol açması söz konusu olmamakla beraber çok yüksek dozlardave uzun süre kullanılan A ve D vitamini preparatlarının zayıflama, iştahsızlık,bulantı, kusma, ishal ve poliüri gibi belirtilerle kendini gösteren hipervitaminozdurumlarına yol açtığı bildirilmiştir.

Arteroskleroz, kalp fonksiyonlarının azalması, renal fonksiyonun azalması durumlarında D vitamini içeren preparatlar kullanılmamalıdır. Ayrıca D vitaminialımı alkalen fosfataz, serumda kalsiyum, kolesterol, fosfat ve magnezyumkonsantrasyonu ve idrarda kalsiyum ve fosfat konsantrasyonu tayinlerinietkileyebilir. D vitamini, böbrek fonksiyonları azalmış hastalar, kalp hastaları,böbrek taşı bulunan hastalar ile arteriyosklerozu olan hastalarda dikkatlekullanılmalıdır. Vitamin D analoglannın kullanımı ile gözlenen kan kalsiyumartışı, kalp glikozitleri kullanmakta olan hastalarda aritmilere neden olabileceğiiçin dikkatle kullanılmalıdır.

B2 vitamini idrarın koyu sarı renk almasına neden olabilir. Bu renk değişimi zararlı bir etkinin sonucu değildir.

Bu ürün invert şeker ve sukroz içermektedir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorsiyonu veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olanhastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Bu tıbbi ürün fıstık yağı (araşit yağı) içermektedir. Fıstık ya da soyaya karşı alerjisi olanlarda kullanılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Yoktur.