SAMSCA 15 mg 10 tablet {A.İ.Pazarlama} Kontrendikasyonları

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Samsca Kontrendikasyonları, Samsca Sakıncaları, Samsca etkileri, Samsca alerji, Samsca kullanım alanları, Samsca zararları, Samsca belirtileri, Samsca kullanım süresi, Samsca kullanım şekli, Samsca etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

SAMSCA, aşağıdaki durumlarda kontrendikedir:

• Serum sodyumunu akut arttırmaya yönelik acil ihtiyacın bulunduğu durumlarda Bu durumdaki hastalarda SAMSCA ile çalışma yapılmamıştır.

• Susama hissi yeterli olmayan veya susuzluğa uygun yanıt veremeyenlerde

Sıvı dengesini sağlayamayan hastalar serum sodyum düzeyinin hızlı düzelmesi, hipernatremi ve hipovolemi açısından yüksek risk taşırlar.

• Hipovolemik Hiponatremi

Hipotansiyon, böbrek yetmezliğinin dahil olduğu kötüleşen hipovolemiye bağlı riskler olası yararlardan daha fazla olabilmektedir.

• Güçlü CYP 3 A inhibitörleri ile birlikte kullanımı

Ketokanazol 200 mg tolvaptan ile birlikte kullanıldığında tolvaptan maruziyetini 5 katına çıkarmaktadır. Daha yüksek dozların daha fazla tolvaptan maruziyetine yol açabileceği beklenir. Tolvaptanın doz ayarlaması yapılarak klaritromisin, ketakonazol, itrakonazol, ritonavir, indonavir, nelfınavir, saqinavir, nefazodon ve telitromisin gibi güçlü CYP 3A inhibitörleri ile birlikte güvenle kullanılabileceğine ilişkin yeterli deneyim bulunmamaktadır.

• Anürik hastalarda