SALOMEX 500 mcg/ 50 mcg inhilasyon için toz içeren kapsül (60 kapsül) Nedir

Arımed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Salomex nedir, Salomex ne için kullanılır, Salomex ne ilacı, Salomex neye yarar, Salomex ne işe yarar, Salomex neye iyi gelir, Salomex kullananlar, Salomex kullanımı, Salomex uygulama, Salomex etkileri, Salomex faydaları bilgilerini içerir.

2.SALOMEX nedir ve ne için kullanılır?

*    SALOMEX, etkin madde olarak flutikazon ve salmeterol içerir.

*    Salmeterol, bronkodilatörler (bronş genişleticiler) adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar.

*    Flutikazon ise kortikosteroidler adı verilen ilaç grubuna aittir ve yangı (iltihap, inflamasyon) giderici etkisi olduğundan, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak nefes alıp verme sorunlarını rahatlatır.

SALOMEX, 50 mcg salmeterol’e eşdeğer salmeterol ksinafoat ve 500 mcg flutikazon propiyonat içeren 60 inhaler kapsül içeren ambalajlarda bulunur ve 1 adet inhalasyon cihazı içermektedir.

SALOMEX aşağıdaki durumlarda kullanılır :

  • Astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir.