MIKONAFIN %1 30ml dermal sprey Dozu

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mikonafin dozu, Mikonafin dozaj, Mikonafin doz aşımı, Mikonafin uygulama, Mikonafin kullanım şekli, Mikonafin kullanımı, Mikonafin kullanım süresi, Mikonafin açmı tokmu, Mikonafin nedir, Mikonafin ne için kullanılır, Mikonafin nasıl kullanılır, Mikonafin faydaları, Mikonafin etkileri, Mikonafin günde kaç kez, Mikonafin sabah mı akşam mı, Mikonafin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde yetişkinler (> 18 yaş) için;

* (fi)

MİKONAFİN , endikasyona bağlı olarak, günde bir veya iki kez uygulanır, ilgili bölgeyi

(R) • * •

MİKONAFİN uygulamasından önce temizleyin ve kurulayın. Yeterli miktarda spreyi enfekte deri bölgesini ıslatana ve lezyonlu deri bölgesi ile çevresini kaplayana kadar uygulayın.

Sprey pompasını kullanabilmek için sprey şişesi dikey ya da başaşağı pozisyonda tutulabilir.

MİKONAFİN ’in ilk kullanımından önce, hasta etkin bir püskürtme için aktivatöre birkaç defa basmalıdır (genellikle 3 defaya kadar).

Yaklaşık tedavi süreleri:

Tinea korporis, kruris : 1 hafta, günde bir kez

Tinea pedis : 1 hafta, günde bir kez

Kütanöz kandidiasis : 1 hafta, günde bir veya iki kere.

Pityriasis versicolor: 1 hafta, günde iki kez

Uygulama sıklığı ve süresi:

Klinik semptomların gerilemesi birkaç gün içinde olur. Düzensiz kullanım veya tedavinin erken kesilmesi hastalığın yineleme riskini artırır.

Uygulama şekli:

Topikal uygulama içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması ile ilgili veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımının güvenilirliği kesin olarak kanıtlanmamıştır.

18 yaşmdan küçük hastalarda Terbinafın kullanımı ile ilgili deneyim kısıtlı olduğundan, bu gruptaki hastalarda kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Topikal uygulanan terbinafın spreyin düşük sistemik absorbsiyonundan kaynaklanan doz aşımı olasılığı son derece düşüktür. Bununla birlikte 300 mg terbinafın hidroklorür ihtiva eden 30 mililitrelik bir MİKONAFİN® in ağız yolundan alınması, bir MİKONAFİN® 250 mg tablet (yetişkin oral doz birimi) kullanılmasıyla benzer kabul edilebilir.

MİKONAFİN® daha yüksek bir miktarda ağız yoluyla alındığı takdirde, MİKONAFİN® tablet’in doz aşımında görülen benzer yan etkilerin oluşması beklenir. Bu yan etkiler, baş ağrısı, bulantı, epigastrik ağrı ve sersemlik hissidir. Sprey çözeltinin %23.5’luk alkol içeriği de doz aşımı olgularında gözönüne alınmalıdır.

Önerilen doz aşımı tedavisi, ilacın eliminasyonunu içerir başlıca aktif kömür verilebilir ve eğer gerekirse semptomatik destekleyici tedavi uygulanır.