RYTMONORM intravenoz solüsyon içeren ampül Nedir

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rytmonorm nedir, Rytmonorm ne için kullanılır, Rytmonorm ne ilacı, Rytmonorm neye yarar, Rytmonorm ne işe yarar, Rytmonorm neye iyi gelir, Rytmonorm kullananlar, Rytmonorm kullanımı, Rytmonorm uygulama, Rytmonorm etkileri, Rytmonorm faydaları bilgilerini içerir.

2.RYTMONORM nedir ve ne için kullanılır?

RYTMONORM Ampul’ün içindeki etkin madde olan propafenon hidroklorür, antiaritmikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna aittir. Kalpteki aritmilerin tedavisi için kullanılır.

Aritmi, kalp atışlarında bir düzensizlik varlığı anlamına gelir. Kalbin bir vuruşunu atlaması, düzensiz olarak atması, çok hızlı ya da çok yavaş atması şeklinde gözlenebilir, Propafenon, düzensiz kalp atışlarını normal ritme döndürerek ve aşırı hareketli bir kalbi yavaşlatarak etki göstermektedir. Kalp atışlarının gerçekleşmesini sağlayan uyarıların kalp kasında iletilmesini yavaşlatır.

Propafenon lokal anestezik (uyuşturucu) etkisi de olan bir maddedir; lokal olarak uygulandığı bölgede duyu yitimine yol açar. Ayrıca zayıf bir beta-blokör etkiye de sahiptir; vücutta bulunan ve beta-reseptör adı verilen yapıların algılama fonksiyonlarını engeller.

RYTMONORM Ampul, temel özellikleri aritmi olan aşağıdaki tabloların tedavisinde kullanılmak içindir:

  • AV düğüm taşikardileri (Kalbin kulakçık ve karıncıkları arasında yer alan ve kalbin ritmini düzenleyen düğümden kaynaklı 100 ve üzerindeki yüksek kalp atım hızı), Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromlu hastalardaki supraventriküler taşikardiler (kalp kulakçıklarından kaynaklı ve başka bir yolak nedeniyle karıncıklardaki yüksek kalp atım hızı) veya paroksismal atriyal fibrilasyon (arada sırada kalp kulakçıklarındaki aşın yüksek (400-600 atım/dakİka) kalp atım hızı) gibi tedavi gerektiren semptomatik supraventriküler taşiaritmi (bulgu veren kalp kulakçıklarından kaynaklı yüksek kalp atımı) durumlarında, Hekimin, yaşamı tehdit edici olarak değerlendirdiği, ciddi semptomatik ventriküler taşiaritmi (bulgu veren karıncık kaynaklı yüksek hızlı ritim bozuklukları) durumlarında.