RYTMONORM intravenoz solüsyon içeren ampül Kullanımı

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.RYTMONORM nasıl kullanılır ?

RYTMONORM size doktorunuz tarafından gerekli olduğu durumlarda ve kontrol altında uygulanacaktır. Doktorunuz size aşağıdaki dozları temel alarak ilacınızı verecektir.

Tek doz 1 mg/kg intravenözdür (ortalama 70 kg vücut ağırlığı için gerekli doz 1 ampul = 20 mİ). İstenilen tedavi etkisi, sıklıkla 0.5 mg/kg (ortalama 70 kg vücut ağırlığı için =10 mİ) ileelde edilir. Gerektiğinde tek doz 2 mg/kg’a (ortalama 70 kg vücut ağırlığı için =40 mİ)çıkarılabilir. Tedaviye EKG ve kan basıncı kontrolleri altında dikkatle izleyerek, mümkünolan en küçük dozlarla başlanır.

Doktorunuz alacağınız dozu, sizin gereksinimleriniz doğrultusunda ayarlayacak, ve kalp fonksiyonlarının durumuna göre arttıracak veya azaltacaktır.

Uygulama yolu ve metodu

Mikrobiyolojik açıdan, kullanıma hazır çözelti hemen kullanılmalıdır. Kullanıma hazır çözelti hemen kullanılmadığı takdirde, saklama süresi ve koşullarından kullanıcı sorumludur.

Intravenöz enjeksiyon yavaş olarak üç İle beş dakika içinde yapılmalıdır. Enjeksiyonlar arasındaki süre 90 ile 120 dakikadan daha kısa olmamalıdır.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlı veya sol ventriküler bozukluğu veya yapısal miyokardiyal hastalığı (sol ventriküler ejeksiyon fraksiyonu < %35) olan hastalarda tedavi, yavaş yavaş ve aşamalı küçük artışlarladikkatlice başlatılmalıdır. Aynı durum idame tedavisi için de geçerlidir.

Özel kullanım durumları

Erkek hastalarda intravenöz RYTMONORM tedavisi I haftayı geçmemelidir.

Kullanmanız gerekenden daha fazla RYTMONORM kullanırsanız

Eğer reçete edilen dozdan daha fazlasını almışsanız (veya başka bir kişi almışsa), hemen doktorunuza haber veriniz. Aşırı miktarlarda propafenon hidroklorür alınması, kalpritminde ilave anormallikler ve ağır vakalarda şoka neden olabilecek düşük tansiyon ilesonuçlanmaktadır. Ağır zehirlenme durumlarında, klonik-tonik konvülsiyonlar (katılmanöbetleri, ihtilaç), parestezi (vücudun herhangi bir bölgesinde, geçici his yokluğunun eşlikettiği uyuşma veya karıncalanma hali), somnolans (uyuklama hali), koma ve solunum durmasıolabilir. Doz aşımı ölümle sonuçlanabilir.

RYTMONORM'i kullanmayı unuttuysanız

Bir dozu unutursanız, bunu hatırlar hatırlamaz uygulayınız. Ancak bir sonraki dozun zamanı gelmişse, unuttuğunuz dozu atlayınız ve ilacınızı kaldığınız yerden düzenli olarak kullanmayadevam ediniz. Unuttuğunuz tek dozu telafi etmek için çift doz uygulamayınız.

RYTMONORM ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Tedaviniz, hastalık durumunuz doğrultusunda doktorunuz tarafından sonlandırılacaktır.