RYTMONORM 300 mg 30 film tablet Uyarılar

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rytmonorm uyarılar, Rytmonorm zararları, Rytmonorm önlemler, Rytmonorm riskler, Rytmonorm yan etkisi, Rytmonorm alerji, Rytmonorm alkol, Rytmonorm hamileler, Rytmonorm emzirme, Rytmonorm araç kullanımı, Rytmonorm fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Propafenon hidroklorüre karşı alınan yanıtın tedaviye devam edilmesini destekleyip desteklemediğini belirlemek amacıyla, propafenon hidroklorür verilen her hastanın tedaviden önce ve tedavi sırasında elektrokardiyografik ve klinik olarak değerlendirilmesi önem taşır.

Asemptomatik taşıyıcılarda propafenon kullanımı sonrasında gizli Brugada sendromu aşikar hale gelebilir ya da Brugada benzeri elektrokardiyogram (EKG) değişiklikleri tetiklenebilir. Propafenon ile tedaviye başlandıktan sonra Brugada sendromunu düşündüren değişikliklerin dışlanması için bir EKG çekilmelidir.

Pacemaker takılmış hastalarda propafenon tedavisi pacemaker’m uyan oluşturma ve duyarlılık eşiğini değiştirebilir. Bu nedenle tedavi esnasında pacemaker fonksiyonu kontrol edilmeli ve gerekirse yeniden programlanmalıdır.

Paroksismal atriyal fıbrilasyonun, 2:1 iletim bloğunun ya da 1:1 iletiminin eşlik ettiği atriyal flattere dönüşme potansiyeli vardır (Bkz. İstenmeyen Etkiler).

Propafenon hidroklorür astım gibi obstrüktif havayolu tıkanıklıklan olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Rytmonorm®’un zayıf negatif inotropik etkisi kalp yetmezliğine yatkınlığı olan hastalarda önemli olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Bulanık görme, baş dönmesi, bitkinlik hissi ve postural hipotansiyon hastanın reaksiyon hızını etkileyebilir ve kişinin makine ve araç kullanma yetisini bozabilir.