GLIVEC 400 mg 30 film kaplı tablet Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diazem gebelik kategorisi D'dir. Diazem hamilelik kategorisi, Diazem gebelik kategorisi, Diazem emzirme, Diazem anne sütüne geçer mi, Diazem laktasyon, Diazem hamilelerde kullanımı, Diazem ve bebek, Diazem kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Diazem 5 mg; -Athetosisde, -Akut alkol yoksunluğunda ortaya çıkan ajitasyon, tremor, delirium tremens ve halüsinasyonlarda, -Nörotik anksiyetenin (bunaltının) kısa süreli semptomatik tedavisinde, -İskelet kaslarının lokal patolojiye bağlı refleks spazmlarında, -Stiff-man sendromunda, -Yukarı motor nöronlara bağlı spastisitelerde (serebral felç ve paraplejiler), -Familial, senil ve esansiyel tremorlarda kıullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Anksiyolitikler > Benzodiazepin Türevleri > Diazepam

ATC Kodu

N05BA01

Etkin Madde

Diazepam 5 mg

Barkodu

8699525150448

Geri Ödeme Kodu

A02353

Satış Fiyatı

2.88 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Reçetesiz

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

5

Sağlık Konuları

Anksiyete Bozukluğu , Alkolizm Tedavisi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEXA

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

48 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E117B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeline bulunan kadınlara tedavi sırasında etkili bir kontrasepsiyon uygulamaları önerilmelidir.

Gebelik dönemi

İmatinibin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.GLIVEC, açıkça gerekli olmadığı sürece gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Gebelik sırasında kullanılması durumunda, hastaya fötüs üzerindeki potansiyel riskleri hakkında bilgi verilmelidir.

Laktasyon dönemi

Hem imatinib, hem de aktif metaboliti anne sütüne geçebilir. Süt/plazma oranı imatinib için 0.5, metaboliti için ise 0.9 olarak saptanmıştır; bu da metabolitin süte daha büyük oranda geçtiğini düşündürmektedir. İmatinib ve metabolitinin toplam konsantrasyonu ve bebeklerin maksimum günlük süt alımı düşünüldüğünde, toplam maruziyetin düşük olması beklenir (bir terapötik dozun ~%10’u). Bununla birlikte, bebeğin imatinibe düşük dozlarda maruz kalmasının etkileri bilinmediğinden, GLIVEC kullanan anneler bebeklerini emzirmemelidir.