ROXIN 750 mg 14 tablet Dozu

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Roxin dozu, Roxin dozaj, Roxin doz aşımı, Roxin uygulama, Roxin kullanım şekli, Roxin kullanımı, Roxin kullanım süresi, Roxin açmı tokmu, Roxin nedir, Roxin ne için kullanılır, Roxin nasıl kullanılır, Roxin faydaları, Roxin etkileri, Roxin günde kaç kez, Roxin sabah mı akşam mı, Roxin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde :
Bir tablet sabah ve bir tablet akşam olmak üzere 12 saat ara ile alınmalıdır.
Gıdalarla aynı anda alımı ilacın absorbsiyonunu geciktireceğinden yemeklerden 2 saat sonra alınması tavsiye edilir.
Tedavinin süresi enfeksiyonunun hafif veya şiddetli oluşuna bağlıdır. Genelde bu süre 7 ila 14 gün olmakla birlikte enfeksiyonunun ağır seyreltmesinde veya komplikasyonların mevcutiyetinde süre uzayabilir.
Enfeksiyonun belirti ve semptomlarının kaybolmasından sonra tedaviye en az 2 gün süre ile devam edilmelidir. Kemik ve eklem enfeksiyonlarında tedavisüresi 4 ila 6 hafta olup, gerktiğinde bu süre uzatılabilr.
Gastrointestinal sistem enfeksiyonlarına bağlı diyarelerde tedavi 5 ila 7 gün sürer. Böbrek fonksiyonu azalmış kişilerde yarılanma ömrü uzayacağından doz ayarlaması şarttır.
Böbrek yetersizliği hallerinde dozaj kreatinin klerensine göre ayarlanmalıdır. Kreatinin klerensi ( ml/dak.) - Doz
50 , 250-500 mg/ 12 saat ara ile
30-50, 250-500 mg/18 saat ara ile
5-29, 250-500 mg/24 saat ara ile
Doz aşımı : Aşırı yüksek doz alımında ve zehirlenme mide lavajı veya kusturma yöntemleri ile mide boşaltılır. Hastaya gözlem altında semptomatik tedavi uygulanır.
Böbrek yetmezliğinin mevcutiyetinin hemodiyaliz veya peritoneal diyaliz uygulanmalıdır.