CITOLES 10 mg 28 film tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Silina gebelik kategorisi C'dir. Silina hamilelik kategorisi, Silina gebelik kategorisi, Silina emzirme, Silina anne sütüne geçer mi, Silina laktasyon, Silina hamilelerde kullanımı, Silina ve bebek, Silina kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Silina 1000 mg; Ampisiline duyarlı mikroorganizmalardan ileri gelen aşağıdaki enfeksiyonlarda etkilidir: - Alt solunum yolları enfeksiyonları: Akut ve kronik bronşit, bronşiolit, enfekte bronşektazi, pnömoni - Barsak enfeksiyonları: Çeşitli bakterilerden ileri gelen enterit ve gastroenteritler, özellikle tifo ve paratifo, - Üst solunum yolları ve K.B.B. enfeksiyonları: Adenoidit, farenjit, anjin, otitis media, sinüzit, larenjit - Safra yolları enfeksiyonları: Kolesistit, kolanjit, kolanjiolit, enfekte kolelitiyazis - İdrar yolları enfeksiyonları: Bakteriyel nefrit, piyelit, piyelonefrit, piyonefroz, sistit, uretrit ve gonore - Genital enfeksiyonlar: Orşit, epididimit, orşiepididimit, prostatit, ovarit, salpenjit, vulvovajinit, metrit, bartolinit, paramerit, pelviperitonit - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: piyodermi, impetigo, ektima, erizipel, lenfanjit, selülit, enfekte yara ve deri lezyonları - Genel enfeksiyonlar: Gonokoksi, menenjit ve septisemi, bakteriyel endokardit profilaksisi, kızıl, döküntülü çocuk hastalıkları komplikasyonları.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Geniş Spektrumlu Penisilinler > Ampisilin

ATC Kodu

J01CA01

Etkin Madde

Ampisilin 1 g

Barkodu

8699514096375

Geri Ödeme Kodu

A09241

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

9

Alternatif İlaç Sayısı

6

Sağlık Konuları

Anksiyete Bozukluğu , Uyku Bozuklukları , Obsesif Kompulsif Bozukluk , Depresyon

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF00

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E349A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Gebelik dönemi

Essitalopramın gebelik dönemindeki kullanımına ilişkin sınırlı klinik veri mevcuttur. Essitalopram ile sıçanlarda yapılan üreme toksisite çalışmalarında, embriyo-fetotoksik etkiler görülmüştür fakat malformasyon insidansında bir artış görülmemiştir (bkz. Bölüm 5.3). CİTOLES kesinlikle gerekli değilse ve risk/yarar oranı dikkatle değerlendirilmeden hamilelerde kullanılmamalıdır.

Gebeliğin ileri evrelerine kadar (özellikle son trimester içinde) CİTOLES kullanımı devam ederse, yeni doğan gözlemlenmelidir. Gebelik süresince ilacın aniden kesilmesi önlenmelidir.

Gebeliğin ileri evrelerinde SSRI/SNRI kullanımı sonrası yeni doğanlarda şu belirtiler görülebilir: solunum güçlüğü, siyanoz, apne, nöbet, vücut sıcaklığında dengesizlik, beslenme güçlüğü, kusma, hipoglisemi, hipertoni, hipotoni, hiperrefleksi, tremor, huzursuzluk, irritabilite, letarji, sürekli ağlama, uyuklama hali ve uyuma zorluğu. Bu belirtiler, serotoneıjik etkilerden veya kesilme durumlarından kaynaklanıyor olabilir. Örneklerin çoğunda komplikasyonlar doğumdan hemen sonra veya kısa bir süre içinde (<24 saat) başlamaktadır.

Selektif Serotonin Geri Alım İnhibitörü (SSRI) grubu ilaçların hamilelik süresince alımında, yeni doğanda potansiyel dirençli pulmoner hipertansiyon riski bulunmaktadır.

Laktasyon dönemi