ROMASULID %1 topikal jel Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Romasulid gebelik kategorisi C'dir. Romasulid hamilelik kategorisi, Romasulid gebelik kategorisi, Romasulid emzirme, Romasulid anne sütüne geçer mi, Romasulid laktasyon, Romasulid hamilelerde kullanımı, Romasulid ve bebek, Romasulid kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ROMASULİD’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin veriler mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

ROMASULİD, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Nimesulid’in oral kontraseptifler üzerine etkisi bilinmemektedir. Bu nedenle alternatif ya da ek doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması dikkate alınmalıdır.

Gebelik dönemi

Nimesulid ile yapılan hayvan çalışmalarında fetusa zararlı bir etki görülmemiştir ancak hamile kadınlar üzerinde ROMASULİD’in güvenle kullanılabileceğini gösteren yeterli ve kontrollü çalışma bulunmamaktadır. Gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

3. trimesterde arteryel kanalın kapanması ve uterus atonisi riski nedeni ile ROMASULİD kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Nimesulid’in insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Nimesulid’in süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite