ARANESP 40 mcg 4 kullanıma hazır şırınga Gebelik

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isosol gebelik kategorisi C'dir. Isosol hamilelik kategorisi, Isosol gebelik kategorisi, Isosol emzirme, Isosol anne sütüne geçer mi, Isosol laktasyon, Isosol hamilelerde kullanımı, Isosol ve bebek, Isosol kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Elektrolit Solüsyon Kombinasyonları > Kan ve Perfüzyon Solüsyonları > Diğer Damara Enjekte Edilen Solüsyonlar > Elektrolit Solüsyonları > Elektrolit Solüsyon Kombinasyonları

ATC Kodu

B05XA30

Etkin Madde

Magnezyum 3 mEq/L , Kalsiyum 5 mEq/L , Sodyum 140 mEq/L , Potasyum 10 mEq/L , Klor 103 mEq/L

Barkodu

8699508690213

Geri Ödeme Kodu

A03981

Satış Fiyatı

7.06 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

30

Alternatif İlaç Sayısı

31

Sağlık Konuları

Elektrolit Takviyesi

İmal veya İthal

İthal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi: C

Çocuk Doğruma Potansiyeli Bulunan Kadınlar/ Doğum Kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

ARANESP için hamilelikte maruziyet ile ilgili yeterli ve iyi kontrol edilmiş klinik çalışma bulunmamaktadır.

Hayvan çalışmaları gebelik, embriyonal/fötal gelişmeler, doğum veya postnatal gelişmeler bakımından doğrudan zararlı etkiler göstermemiştir.

ARANESP, gebelik sırasında, sadece ilaç tedavisinin faydaları fetusda meydana gelebilecek muhtemel riski mazur gösterdiği taktirde kullanılmalıdır ve gebe kadınlara reçete edilirken dikkatli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Laktasyon dönemindeki kadınlar ile klinik deneyim bulunmadığından, ARANESP emziren kadınlara verilmemelidir. Mutlaka ARANESP tedavisi gerekiyorsa, süt verme kesilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Erkek ve dişi sıçanlara çiftleşme öncesi ve sırasında intravenöz olarak dozların (10 mcg/kg’a kadar haftada üç kez) hiçbirinde üreme performansı, fertilite ve sperm değerlendirme parametreleri etkilenmemiştir. Haftada 3 kez uygulanan 0.5 mcg/kg veya daha yüksek dozlarda implantasyon sonrası fötal kayıpda artış görülmüştür.