NEUPRO 6 mg 28 transdermal flaster Gebelik

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ursofalk gebelik kategorisi C'dir. Ursofalk hamilelik kategorisi, Ursofalk gebelik kategorisi, Ursofalk emzirme, Ursofalk anne sütüne geçer mi, Ursofalk laktasyon, Ursofalk hamilelerde kullanımı, Ursofalk ve bebek, Ursofalk kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Ursodeoksikolik Asit > Safra Kesesi ve Karaciğer > Safra Kesesi Tedavisi > Safra Asidi Preparatları > Ursodeoksikolik Asit

ATC Kodu

A05AA02

Etkin Madde

Ursodeoksikolik Asit 250 mg

Barkodu

8699543150031

Geri Ödeme Kodu

A08251

Satış Fiyatı

106.69 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

15

Sağlık Konuları

Safra Taşı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFUQ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E648A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar /Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Rotigotin gebelik sırasında kullanılmamalıdır. NEUPRO alan çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar, etkin ve uygun doğum kontrol yöntemlerini kullanmalıdır.

Gebelik dönemi:

NEUPRO’ nun hamile kadınlarda kullanımına ait yeterli veri bulunmamaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda sıçanlarda ve tavşanlarda teratojenik etki gösterilmemiştir, fakat sıçanlarda ve farelerde matemo-toksik dozlarda embriyo toksisitesi gözlenmiştir (bkz. Bölüm

5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Rotigotin hamilelik esnasında kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi:

Rotigotin insanlarda prolaktin salgılanmasını azalttığından, laktasyon inhibisyonu beklenir. Sıçanlarda yapılan çalışmalar, rotigotinin ve/veya metabolitlerinin anne sütüne geçtiğini göstermiştir. İnsanlarda emzirme ile ilgili veri olmadığından, rotigotin kullanırken emzirmenin kesilmesi önerilir.

Üreme yeteneği/ Fertilite:

Rotigotinin üreme üzerine etkileri sıçanlarda, tavşanlarda ve farelerde araştırılmıştır. Rotigotin sıçanlarda erkek üretkenliğini etkilememiş fakat özellikle kemirgenlerde prolaktin düzeylerine anlamlı etkileri nedeniyle, sıçanlarda ve farelerde dişilerin doğurganlığını belirgin bir şekilde azaltmıştır.