RIPATRIN 10 mg 20 tablet Etkileşimi

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ripatrin etkileşimi, Ripatrin etken madde, Ripatrin yardımcı maddeler, Ripatrin alkol, Ripatrin etkileşim, Ripatrin kullananlar, Ripatrin dozu, Ripatrin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

RİPATRİN 10 mg Tablet ketokonazol, eritromisin ve greyfurt suyu ya da sitokrom P450 enzimlerinden CYP3A4 izoenzimi üzerinde potansiyel inhibisyon oluş turan diğer maddelerlekombine olarak kullanılmamalıdır. Söz konusu ilaçlar ve maddeler; rupatadinin plazmakonsantrasyonlarını artırmaktadır.

Rupatadin ile klinik çalışmalarda asemptomatik CPK (kreatin fosfokinaz) artışları nadiren bildirilmiştir. Bazı statinlerin, aynı zamanda sitokrom P450 CYP3 A4 izoenzimi ile metabolizeolmaları nedeniyle, statinlerle etkileşimin riski bilinmemektedir. Bu nedenle statinler ilebirlikte dikkatli kullanılmalıdır.

Diğer antihistaminlerde olduğu gibi santral sinir sistemi depresanları ile etkileşimleri göz ardı edilmemelidir.

Alkol alınmasını takiben, 10 mg rupatadin psikomotor performans testlerinde maıjinal etkiler oluşturmasına rağmen, bu etkiler yalnızca alkol alimim takiben oluşan etkilerden belirginfarklılık göstermedi. 20 mg rupatadin, alkol alımına bağlı bozulmayı artırdı.