RILUTEK 50 mg 56 film tablet Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rilutek nedir, Rilutek ne için kullanılır, Rilutek ne ilacı, Rilutek neye yarar, Rilutek ne işe yarar, Rilutek neye iyi gelir, Rilutek kullananlar, Rilutek kullanımı, Rilutek uygulama, Rilutek etkileri, Rilutek faydaları bilgilerini içerir.

2.RILUTEK nedir ve ne için kullanılır?

RİLUTEK sinir sistemi ilaçları grubundandır.

RİLUTEK riluzol etkin maddesini içerir. 1 film tablet içinde 50 mg etkin madde bulunur. 56 filmtablet içeren blister ambalajda kullanıma sunulmuştur. Kapsül şeklinde, beyaz, bir yüzünde "RPR 202" yazılı, film kaplı tablettir.

RİLUTEK amiyotrofik lateral skleroz (ALS) adı verilen bir hastalıkta kullanılır. ALS bir motor nöron hastalığı tipidir ve kaslara talimat göndermekten sorumlu olan sinir hücrelerini etkiler. Bunun sonucunda kas zayıflığı, kas erimesi ve felç meydana gelir.

Motor nöron hastalığında sinir hücrelerinin harap olması, kimyasal bir haberci madde olan glutamatın beyinde ve omurilikte aşırı miktarda bulunmasına bağlı olabilir. RİLUTEK glutamatın açığa çıkmasını durdurur ve bu sayede sinir hücrelerinin harap olmasının önlenmesine yardımcı olabilir.

RİLUTEK amiyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalarında yaşamı uzatmak ve mekanik ventilasyon gerekli olana dek geçen zamanı uzatmak amacıyla kullanılır.