RILUTEK 50 mg 56 film tablet Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rilutek dozu, Rilutek dozaj, Rilutek doz aşımı, Rilutek uygulama, Rilutek kullanım şekli, Rilutek kullanımı, Rilutek kullanım süresi, Rilutek açmı tokmu, Rilutek nedir, Rilutek ne için kullanılır, Rilutek nasıl kullanılır, Rilutek faydaları, Rilutek etkileri, Rilutek günde kaç kez, Rilutek sabah mı akşam mı, Rilutek fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Yetişkinlerde ve yaşlılarda önerilen doz 100 mg’dır (12 saatte bir 50 mg). Daha yüksek günlük dozun ekstra yarar sağladığı bildirilmemiştir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

RİLUTEK 12 saatte bir 50 mg olarak alınır.

Uygulama şekli:

RİLUTEK oral yolla kullanım içindir. RİLUTEK ile yapılacak tedavi yalnızca motor nöron hastalıklarının tedavisinde deneyim sahibi olan uzman doktorlar tarafından başlatılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Bu popülasyonda tekrarlayan doz çalışmaları yapılmamış olduğu için, böbrek yetmezliği olan hastalarda RİLUTEK’in kullanılması önerilmez. (Bkz. Bölüm 4.4).

Karaciğer yetmezliği:

(Bkz. Bölüm 4.3, Bölüm 4.4. ve Bölüm 5.2)

Pediyatrik popülasyon:

Riluzolun çocuklarda ve adolesanlardaki nörodejeneratif hastalıklarda etkinlik ve güvenliliği bilinmediği için RİLUTEK’in çocuklarda kullanımı önerilmez. (Bkz. Bölüm 4.4).

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

İzole vakalarda nörolojik ve psikiyatrik semptomlar, stupor ile beraber akut toksik ensefelopati, koma ve methemoglobinemi gözlenmiştir.

Doz aşımı durumunda semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.