STRATTERA 18 mg 28 kapsül Gebelik

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tazoper gebelik kategorisi C'dir. Tazoper hamilelik kategorisi, Tazoper gebelik kategorisi, Tazoper emzirme, Tazoper anne sütüne geçer mi, Tazoper laktasyon, Tazoper hamilelerde kullanımı, Tazoper ve bebek, Tazoper kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tazoper 2.25 g Flakon yetişkinlerde ve çocuklarda enfeksiyon tedavisi amacıyla kullanılır. Tazoper 2.25 g yetişkinlerde: Tazoper göğüs boşluğu, idrar yolu, kan, karın içi veya deri gibi bölgeleri etkileyen bakteriyel enfeksiyonların tedavisi ve enfeksiyonla mücadelede sorun yaşayan hastalarda aminoglikozid ilaçlarla birlikte enfeksiyon mücadelesine destek olarak kullanılır. Tazoper 2.25 g çocuklarda: Tazoper 2 ila 12 yaş arası çocuklarda karın içi enfeksiyonlarda ve ateşle seyreden ve kanda nötrofil sayısının azalması ile görünen enfeksiyonların tedavisinde bir aminoglikozid ilaç ile birlikte kullanılır.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Penisilinli Kombinasyonlar > Piperasilin ve Enzim İnhibitörü

ATC Kodu

J01CR05

Etkin Madde

Piperasilin 2 g , Tazobaktam 250 mg

Barkodu

8699673150215

Geri Ödeme Kodu

A10547

Satış Fiyatı

15.16 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

48

Alternatif İlaç Sayısı

54

Sağlık Konuları

Dikkat Eksikliği

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKESC

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/embriyonal/fetal gelişim/ve-veya doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

STRATTERA gerekli olmadıkça (atomoksetinin potansiyel yararları, fetusun maruz kalabileceği potansiyel risklerden fazla değil ise) gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Atomoksetinin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, atomoksetinin ve/veya metabolitlerinin sütle atıldığını göstermektedir. Verilerin yetersizliği nedeniyle, emzirme sırasında atomoksetin kullanımından kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite