RIBASPHERE 200 mg 84 kapsül {Biomeks} Nedir

Biomeks Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ribasphere nedir, Ribasphere ne için kullanılır, Ribasphere ne ilacı, Ribasphere neye yarar, Ribasphere ne işe yarar, Ribasphere neye iyi gelir, Ribasphere kullananlar, Ribasphere kullanımı, Ribasphere uygulama, Ribasphere etkileri, Ribasphere faydaları bilgilerini içerir.

2.RIBASPHERE nedir ve ne için kullanılır?

RİBASPHERE Kapsül, blisterlerde 70 ve 84 adet beyaz renkli 200 mg'lık sert kapsül içeren ambalajlar halinde piyasada bulunmaktadır.

RİBASPHERE (ribavirin), birçok virüs tipinin çoğalmasını önler. Hepatit C virüsü enfeksiyonunun tedavisinde RİBASPHERE' in peginterferon alfa-2b veya interferon alfa-2b ile kombinasyon şeklinde (bir arada) kullanılmasının, peginterferon alfa-2b'nin veya interferon alfa-2b'nin tek başına kullanılmasına kıyasla daha etkili olduğu gösterilmiştir.

RİBASPHERE, 18 yaş ve üstü kronik hepatit C hastalarının tedavisinde interferon alfa-2b ile birlikte kullanılır. RİBASPHERE + peginterferon alfa-2b kombinasyonu ayrıca, 18 yaş ve üstü, klinik bakımdan stabil HIV enfeksiyonu da olan kronik hepatit C hastalarının tedavisinde de kullanılır. Her iki kombinasyon da (RİBASPHERE + peginterferon alfa-2b ve RİBASPHERE + interferon alfa-2b); daha önce tedavi edilmemiş olan hastalarda ve alfa interferon tedavisine daha önce yanıt vermiş, ancak nüksetmiş hastalarda kullanılabilmektedir.

RİBASPHERE ayrıca; daha önceki alfa interferon (pegile veya nonpegile) ve ribavirin kombinasyonu tedavisinin ardından nükseden ya da alfa interferon (pegile veya nonpegile) ve ribavirin kombinasyonuna veya alfa interferon monoterapisine yanıt vermeyen erişkin kronik hepatit C hastalarının tedavisinde de kullanılabilir. RİBASPHERE, kronik hepatit C enfeksiyonu daha önce tedavi edilmemiş 3 yaş ve üstündeki çocuklarda enjektabl interferon alfa-2b ile birlikte kullanılır. RİBASPHERE'in, vücut ağırlığı 47 kg'dan daha düşük olan çocuklarda kullanılan, çözelti şeklinde bir formülasyonu mevcuttur.

RİBASPHERE, tek başına kullanılmamalıdır.