RIBASPHERE 200 mg 84 kapsül {Biomeks} Kullananlar

Biomeks Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.RIBASPHERE kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

RIBASPHERE'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

-□Ribavirine veya ilacın içinde bulunan yardımcı maddelerinden herhangi birine karşı alerjik (duyarlı) iseniz.

-hamile iseniz ya da hamile kalmayı planlıyor iseniz- RİBASPHERE; hamile bir kadın hamileliği sırasında RİBASPHERE alırsa veya RİBASPHERE kullanmakta olan bir erkekle korunmasız (prezervatif kullanılmaksızın) cinsel ilişkide bulunursa, doğmamış çocuğuna zarar verebilir. RİBASPHERE, spermlerde ve embriyoda (doğmamış çocukta) hasara neden olabildiğinden eğer kadın hasta iseniz, tedavi sırasında ve tedavi tamamlandıktan sonra 4 ay süreyle hamile kalmaktan sakınmanız, ileri derecede önemlidir. Eğer erkek hasta iseniz eşinizin, RİBASPHERE tedaviniz sırasında ve tedavi tamamlandıktan sonra 7 ay süreyle hamilelikten sakınması, ileri derecede önemlidir (Bkz. 'Aşağıdaki durumlarda RİBASPHERE kullanırken çok dikkatli olunuz')

- bebeğinizi emziriyor iseniz.

- önceki 6 ay içerisinde kalp sorununuz ya da daha önce herhangi bir ciddi kalp rahatsızlığınız olmuşsa.

- ağır böbrek hastalığı dahil olmak üzere sizi zayıf düşüren tıbbi bozukluklarınız mevcut ise.

- Kronik hepatit C dışında, ciddi bir karaciğer sorununuz var ise.

- kansızlık (alyuvar sayınızın az olması), talasemi (Akdeniz anemisi), orak-hücreli anemi gibi kan hastalığınız var ise.

- otoimmün hepatit ya da bağışıklık sisteminizle ilgili herhangi bir diğer sorununuz varsa; bağışıklık sisteminizi baskılayan ilaç alıyor iseniz (bağışıklık sisteminiz sizi enfeksiyonlara ve bazı hastalıklara karşı korur).

Çocuklar ve ergenler:

-şiddetli depresyon ya da intihar düşüncesi gibi; ciddi sinirsel veya ruhsal sorunlarınız var ise.

RİBASPHERE ayrıca, belirli diğer hastalıkları olan veya daha önce bu hastalıkları geçiren hastalar için uygun değildir. Böyle bir durum varsa, doktorunuza söyleyiniz.