RHINOCORT AQUA 50 mcg/doz 200 doz nazal sprey Uyarılar

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rhinocort uyarılar, Rhinocort zararları, Rhinocort önlemler, Rhinocort riskler, Rhinocort yan etkisi, Rhinocort alerji, Rhinocort alkol, Rhinocort hamileler, Rhinocort emzirme, Rhinocort araç kullanımı, Rhinocort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Glukokortikosteroidlerin çok yüksek dozlarda ya da uzun süre kullanılması, hiperkortisizm bulgu ve belirtilerine, hipotalamus-hipofiz-adrenal işlevlerinin baskılanmasına ve/veya çocuklarda büyüme geriliğine yol açabilir.
Nazal yoldan kullanılan steroidlerin uzun dönemdeki etkileri tam olarak bilinmemektedir. Hangi yoldan uygulanıyor olursa olsun, glukokortikosteroid alan çocukların büyümeleri yakından izlenmeli ve glukokortikosteroid tedavisinin yararları ile büyüme geriliği olasılığı kıyaslanmalıdır.
Karaciğer işlevlerinin azalması, kortikosteroidlerin eliminasyonunu etkileyebilir. Bununla birlikte, sağlıklı insanlarda ve sirozlu hastalarda intravenöz yoldan uygulanan budesonidin farmakokinetik özellikleri benzerdir. Oral yoldan uygulanan budesonidin farmakokinetiği karaciğer fonksiyonları kısıtlanmış olanlarda değişir, sistemik yararlanımı artar. Ancak, Rhinocort ile uygulanan budesonidin sistemik biyoyararlanımında sindirim sisteminden emilen budesonidin katkısı çok az olduğundan, bu durumun klinik açıdan önemi sınırlıdır.
Akciğer tüberkülozlu hastalarda özel önlemler alınması gerekli olabilir.
Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanım
Diğer ilaçlar gibi, Rhinocort da gebelik döneminde uygularken annedeki yararları ve fetüs üzerindeki riskleri karşılaştırılmalıdır.
Budesonidin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.
Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi
Rhinocort araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemez.