REVLIMID 10 mg 21 sert kapsül Nedir

Celgene Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Revlimid nedir, Revlimid ne için kullanılır, Revlimid ne ilacı, Revlimid neye yarar, Revlimid ne işe yarar, Revlimid neye iyi gelir, Revlimid kullananlar, Revlimid kullanımı, Revlimid uygulama, Revlimid etkileri, Revlimid faydaları bilgilerini içerir.

2.REVLIMID nedir ve ne için kullanılır?

REVLİMİD 10 mg sert kapsül, mavi-yeşil/soluk sarı renkli kapsüller halindedir. Her kutuda 21 kapsül vardır. REVLİMİD, lenalidomid isimli etkin maddeyi içerir. Bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını değiştirebilen ya da düzenleyebilen immünomodülatörler olarak isimlendirilen bir grup ilaç sınıfındandır.

REVLİMİD, en az 2 kür standart multipl miyelom (kemik iliğinde gelişen bir tür kanser) tedavisi (mutipl miyelom tedavisinde kullanılan diğer standart ilaçlarla tedavi) sonrası hastalığı ilerlemiş ve sonrasında yeterli doz ve sürede multipl myelomun tedavisi için kullanılan talidomid veya bortezomib kürlerine dirençli veya organ nakli sonrasında multipl myeloma ait bulguların devam ettiği hastaları tedavi etmek için kullanılır.

Bir kan kanseri tipi olan multipl miyelom, bağışıklık sisteminde rol oynayan antikor üreten beyaz kan hücrelerini etkilemektedir. Multipl miyelomda kemiklerin zayıflaması veya kırılmasına, kansızlığa, enfeksiyonlara karşı vücut direncinin düşmesine ve böbrek rahatsızlığına sık rastlanır.