REVIL PLUS 2.5 mg/12.5 mg 28 tablet Nedir

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Revil Plus nedir, Revil Plus ne için kullanılır, Revil Plus ne ilacı, Revil Plus neye yarar, Revil Plus ne işe yarar, Revil Plus neye iyi gelir, Revil Plus kullananlar, Revil Plus kullanımı, Revil Plus uygulama, Revil Plus etkileri, Revil Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.REVIL PLUS nedir ve ne için kullanılır?

REVİL PLUS kan basıncının düşürülmesine yardımcı olan iki farklı etkin madde (ramipril ve hidroklorotiyazid) içeren bir ilaçtır.

Bu etkin maddelerden ramipril Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim İnhibitörleri (ADE İnhibitörleri) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Bu etkin madde kalp ve kan damarları üstünden etkisini göstererek kan basıncını düşürür.

Diğer etkin madde olan hidroklorotiyazid ise, tiyazid sınıfından idrar söktürücü (diüretik) ilaçlar grubuna aittir. Böbrekler üzerine etki ederek, idrara çıkma sıklığını arttırır ve bu yolla kan basıncını düşürür. Her iki maddenin tansiyon düşürücü etkileri birbirini tamamlamaktadır.

REVİL PLUS, 28 çentikli tablet içeren blister ambalajda kullanıma sunulmuştur. Piyasada REVİL PLUS 5 mg/25 mg tablet adlı, 28 çentikli tablet içeren diğer formu da bulunmaktadır.