AKLOVIR %5 10 gr krem Dozu

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aklovir dozu, Aklovir dozaj, Aklovir doz aşımı, Aklovir uygulama, Aklovir kullanım şekli, Aklovir kullanımı, Aklovir kullanım süresi, Aklovir açmı tokmu, Aklovir nedir, Aklovir ne için kullanılır, Aklovir nasıl kullanılır, Aklovir faydaları, Aklovir etkileri, Aklovir günde kaç kez, Aklovir sabah mı akşam mı, Aklovir fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

AKLOVİR, günde 5 kez, gece dozu atlanmak suretiyle yaklaşık 4 saatlik aralıklarla uygulanmalıdır.

AKLOVİR lezyonlara veya enfeksiyonun başlamasından sonra belirmesi beklenen lezyonlara mümkün olduğu kadar erken, tercihen ilk belirtilerde uygulanmalıdır (eritem veya prodrom).Tedavi sonraki belirtilerde de (papül veya blister) başlatılabilir.

Tedavi herpes labialis için en az 4 gün ve genital herpes için de en az 5 gün devam ettirilmelidir. Eğer iyileşme olmazsa, tedaviye toplam 10 gün (5+5) kadar devam edilebilir.

Uygulama şekli:

Haricen kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Veri yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Veri yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

500 mg (krem) veya 135 mg (göz merhemi) asiklovir içeren bir tüpünün tamamı ağızdan alınacak olsa bile, bundan dolayı herhangi bir ters etki beklenmez. Bununla birlikte kaza iletekrarlayan dozlarda oral asiklovir birkaç gün kullanıldığında gastrointestinal (bulantı vekusma) ve nörolojik (baş ağrısı ve konfüzyon) etkiler ortaya çıkmıştır. Asiklovir hemodiyalizile uzaklaştırılabilir.