RESTAFEN 1 G/2 ml IM enjeksiyonluk çözelti içeren 3 ampül Dozu

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Restafen dozu, Restafen dozaj, Restafen doz aşımı, Restafen uygulama, Restafen kullanım şekli, Restafen kullanımı, Restafen kullanım süresi, Restafen açmı tokmu, Restafen nedir, Restafen ne için kullanılır, Restafen nasıl kullanılır, Restafen faydaları, Restafen etkileri, Restafen günde kaç kez, Restafen sabah mı akşam mı, Restafen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Uygulama sıklığı ve süresi

Erişkinlerde, genelde 2 mlTik RESTAFEN İ.M. enjeksiyonluk çözeltinin (1 ampul, etofenamata eşdeğerdir) derin tek bir intramusküler enjeksiyonu yeterlidir.

1000 mg

Uygulama şekli

İntramuskuler uygulama içindir.

Şok dahil anafılaktik reaksiyonların gelişme olasılığı nedeniyle RESTAF enjeksiyonundan sonra hasta en az 1 saat izlenmelidir. Acil durum I bulundurulmalıdır. Hasta bu önlem hakkında bilgilendirilir.

;n i.m.

iti hazır

Ampulün kırılmasından sonra enjeksiyonluk çözelti bir şırıngaya çekilir ve yeterince uzun enjeksiyon iğnesi ile kas içerisine (genellikle gluteus kasına) derin bir şekilde enjeikte edilir. Çözeltiyi enjekte etmeden önce, herhangi bir kan damarının zarar görmediğinden enlin olmak için şırınganın pistonu çok az geri çekilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer veya böbrek fonksiyonu bozukluğu olanlarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar üzerinde kullanım ile ilgili deneyimler sınırlıdır. Çocuklar ve adolesanlarda RESTAFEN İ.M. kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik ve bilinç bulanıklığı gibi merkezi sinir sistemi bozuklukları aşırı doz semptomları olabilir. Ayrıca, karın ağrısı, bulantı ve kusma ortaya i çıkabilir.Karaciğer ve böbrek bozuklukları ve gastrointestinal hemoraji de olabilir.