REQUIP XL 2 mg uzatılmış salınımlı 28 tablet Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Requip dozu, Requip dozaj, Requip doz aşımı, Requip uygulama, Requip kullanım şekli, Requip kullanımı, Requip kullanım süresi, Requip açmı tokmu, Requip nedir, Requip ne için kullanılır, Requip nasıl kullanılır, Requip faydaları, Requip etkileri, Requip günde kaç kez, Requip sabah mı akşam mı, Requip fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Başka bir dopamin agonisti tedavisinden REQUIP XL’ye geçildiğinde, REQUIP XL’ye başlamadan önce kesilen ilacın üreticisinin, ilacın kesilmesine yönelik tavsiyelerine uyulmalıdır.

Etkililik ve tolerabiliteye göre bireysel doz ayarlaması önerilmektedir.

Hastalarda herhangi bir doz seviyesinde günlük aktiviteyi etkileyen somnolans gelişirse doz azaltılmalıdır. Diğer advers olaylar için dozun azaltılmasından sonra daha yavaş kademeli doz artırımının yararlı olduğu gösterilmiştir.

Yetişkinler

Tedaviye başlama

Doz bireysel olarak verilen klinik yanıta bağlı olarak ayarlanmalıdır.

Kısa Ürün Bilgisi

Tavsiye edilen başlangıç dozu bir hafta boyunca, günde 1 kez alınan 2 mg’dır. Tedavinin ilk dört haftası için önerilen titrasyon şeması aşağıdaki tabloda verilmektedir:

Tedavi rejimi:

Yukarıda tarif edilen başlangıç titrasyonu sonrası yeterli semptomatik kontrole ulaşılamaz veya devamlılığı sağlanamazsa günlük doz gerektiğinde her 1 - 2 haftada 4 mg’a kadar olan artışlarla artırılabilir. Doz terapötik yanıta göre ayarlanabilir. Doz günlük maksimum 24 mg’a kadar artırılabilir.

24 mg/gün’ün üzerindeki dozların güvenilirliği ve etkinliği tespit edilmemiştir.

REQUIP XL L-dopa’ya ek olarak uygulandığında, birlikte uygulanan L-dopa dozu klinik yanıta göre kademeli olarak azaltılabilir. Klinik çalışmalarda aynı zamanda REQUIP XL alan hastalarda L-dopa dozu kademeli olarak yaklaşık % 30 azaltılmıştır.

Diğer dopamin agonistlerinde olduğu gibi REQUIP XL, günlük doz kademeli olarak azaltılarak bir haftalık bir süre içinde kesilmelidir.

Eğer tedaviye bir gün ya da daha uzun süre için ara verildiyse doz titrasyonu yapılarak tedaviye yeniden başlanmalıdır (yukarı bakınız).

Çabuk salımlı ropinirol tabletlerden uzatılmış salımlı ropinirol tabletlere geçiş

Hastalar bir gecede çabuk salımlı REQUIP tabletlerden REQUIP XL’ye geçirilebilir.
REQUIP XL tablet dozu, alınmakta olan toplam çabuk salımlı REQUIP tablet dozuna bağlıdır.

Aşağıdaki tablo çabuk salımlı REQUIP tabletlerden REQUIP XL tabletlere geçiş yapan hastalarda tavsiye edilen dozu göstermektedir.

Alınan toplam günlük çabuk salımlı REQUIP
tablet dozu (mg)

Toplam günlük REQUIP XL
dozu (mg)

0.75 - 2.25

2.0

3.0 - 4.5

4.0

6.0

6.0

7.5 - 9.0

8.0

12.0

12.0

15.0 - 18.0

16.0

21.0

20.0

24.0

24.0

Kısa Ürün Bilgisi

REQUIP XL tabletlere geçtikten sonra doz terapötik yanıta göre ayarlanabilir (bkz. Tedaviye başlama, Tedavi rejimi).

Uygulama sıklığı ve süresi:

REQUIP XL günlük tek doz şeklinde, her gün aynı saatte alınmalıdır.

Uygulama şekli:

Tabletler bütün olarak yutulmalı, çiğnenmemeli, kırılmamalı ya da bölünmemelidir. REQUIP XL yemeklerle birlikte veya tek başına alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer bozukluğu

Hafif-orta şiddette böbrek bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi 30 - 50 ml/dk) ropinirol klerensinde hiçbir değişiklik gözlenmemesi bu popülasyonda doz ayarlaması yapılmasının gerekmediğini göstermektedir.

Şiddetli böbrek bozukluğu (kreatinin klerensi <30 ml/dk) veya karaciğer bozukluğu olan hastalarda ropinirol kullanımı araştırılmamıştır. Bu gibi hastalara REQUIP XL uygulanması tavsiye edilmemektedir.

Pediyatrik popülasyon ve adolesanlar

Ropinirolün 18 yaş altı hastalarda kullanımı ile ilgili veri yoktur, bu nedenle bu yaş grubundaki hastalarda REQUIP XL kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

Ropinirolün doz aşımı belirtileri genellikle ilacın dopaminerjik aktivitesi ile ilgilidir. Bu belirtiler nöroleptikler veya metoklopramid gibi dopamin antagonistleri ile yapılan uygun tedavi ile hafifletilebilir.