REQUIP 0.5 mg 21 film tablet Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Requip nedir, Requip ne için kullanılır, Requip ne ilacı, Requip neye yarar, Requip ne işe yarar, Requip neye iyi gelir, Requip kullananlar, Requip kullanımı, Requip uygulama, Requip etkileri, Requip faydaları bilgilerini içerir.

2.REQUIP nedir ve ne için kullanılır?

REQUIP 0.5 mg Film Tablet film kaplı, sarı renkli, beş kenarlı tabletler halindedir. REQUIP dopamin agonistleri adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir.

REQUIP aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Parkinson hastalığının tedavisinde (Parkinson hastalığı titreme, esnek olmayan vücut duruşu, ağır hareketler, ayak sürüme ve dengesiz yürüyüş gibi belirtilerle karakterize hareket kabiliyetini etkileyen bir beyin hastalığıdır)

REQUIP Parkinson hastalığının tedavisinde tek başına kullanılabileceği gibi başka ilaçlarla (levodopa) birlikte de kullanılabilir.

• Huzursuz bacak sendromunun tedavisinde (Huzursuz bacak sendromu ekbom sendromu olarak da bilinir, özellikle uyku sırasında veya istirahat halinde iken bacaklarda uykudan uyandıracak düzeyde yanma, uyuşma, karıncalanma, ağrı, kramp, kasılma veya atma gibi belirtilerle belirgin bir hastalıktır)